ارزیابی آگاهی شهروندان در خصوص پیامدهای فقدان زیرساخت های تامین کننده بهداشت محیط (مطالعه موردی آلودگی هوا، دفع فاضلاب و دفع پسماند شهرستان قرچک)
This With 24 Page And PDF Format Ready To Download
- من نویسنده این مقاله هستم
این در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
Abstract:
زمینه: امنیت زیست محیطی به عنوان یکی از ارکان کلیدی ثبات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در کشورهای پیشرفته، نمایانگر ارتباط متقابل بین سلامت محیط و کیفیت زندگی شهروندان است. این مطالعه تجربی به بررسی تاثیر فقدان زیرساخت های بهداشتی در شهرستان قرچک می پردازد و بر ابعاد سه گانه حیاتی شامل مدیریت فاضلاب شهری، مدیریت پسماند و آلودگی هوا تمرکز دارد. در دنیای امروز، فقدان زیرساخت های مناسب می تواند به طور مستقیم بر امنیت زیست محیطی و توسعه پایدار تاثیر بگذارد و این موضوع ضرورت پرداختن به آن را دوچندان می کند.
روش کار: این پژوهش با بهره گیری از روش های تجربی و مشاهدات میدانی به تجزیه و تحلیل داده های حاصل از نمونه برداری در 2نقطه هدایت فاضلاب شهری به محیط زیست پرداخته است. فاضلاب اماکن تجمیع و بدون تصفیه به محیط، به عنوان یک چالش جدی در حفظ بهداشت محیط، مورد بررسی قرار گرفت. همچنین، آلودگی هوای شهرستان قرچک در مقایسه با سایر شهرستانهای استان تهران بررسی شد و وضعیت مدیریت پسماند شهری از طریق مشاهدات کیفی و میدانی ارزیابی شد.
یافته ها: نتایج نشان می دهد که عدم توجه به زیرساخت های بهداشتی و بهره مندی ناکافی از ظرفیت های زیرسطحی، تبعات منفی عمیقی بر کیفیت بهداشت محیط و امنیت زیست محیطی دارد. تحلیل داده ها همچنین حاکی از آن است که آگاهی زیست محیطی با تحصیلات و سن رابطه مثبت و با سطح اقتصادی رابطه منفی دارد. نتایج بررسی ها نشان می دهد که پاسخ های شهروندان به سوال چالش برانگیز "آیا حاضر به تحمل محدودیت های تردد در شهر به دلیل احداث شبکه جمع آوری فاضلاب هستید؟" نمایانگر نگرش زیست محیطی شهروندان و کاهش تمایل آن ها به پذیرش این محدودیت ها به دلیل نگرانی از اختلال در فعالیت های روزمره است.
نتیجه گیری: این مطالعه بر ضرورت بهبود زیرساخت های بهداشتی و ارتقای امنیت زیست محیطی تاکید می کند و بهره گیری از ظرفیت های زیرسطحی و جایگزینی جوی های روباز با سیستم های مدرن را به عنوان اقدامات ضروری پیشنهاد می دهد. ارتقاء آگاهی عمومی از طریق آموزش و اطلاع رسانی برای دستیابی به تغییرات مثبت در نگرش های زیست محیطی و رفتارهای اجتماعی نیز به عنوان یک اولویت مورد تاکید است. در نهایت، بهبود زیرساخت ها وافزایش آگاهی های عمومی نه تنها به ارتقای کیفیت زندگی در جوامع شهری کمک می کند، بلکه به پایداری محیط زیست و ایجاد جامعه ای با امنیت زیست محیطی پایدار نیز منجر خواهد شد.
Keywords:
Authors
سعید حسن پور
masters student in environmental management
زهرا دهنوی
استاد راهنما: استادیار / دکتری / گروه علوم انسانی / آموزش / دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا / پیشوا / ایران
فرهنگ فرهمند قوی
استادیار / دکتری / گروه شیمی محیط زیست / دانشکده علوم پایه / دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا / پیشوا / ایران
مراجع و منابع این :
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود لینک شده اند :