تدوین راهبردهای توسعه آموزش پیش دبستانی در مناطق کمتر توسعه یافته(مورد مطالعه: آموزش و پرورش عشایر استان چهارمحال و بختیاری)

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 41

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_RHCA-13-6_006

تاریخ نمایه سازی: 24 شهریور 1403

Abstract:

مقدمه و هدف: هدف این پژوهش تدوین راهبردهای توسعه پیش ­دبستانی مناطق عشایری استان چهارمحال و بختیاری بود. روش تحقیق از نوع مطالعه موردی کیفی است.. روش شناسی پژوهش: جامعه آماری شامل ۳۵ نفر از مسئولان گروه آموزش پیش دبستانی ادره کل آموزش و پرورش، مدیران، معاونان و کارشناسان ادارات آموزش و پرورش شهرستان­های عشایرنشین، راهبران آموزشی، مدیران مجتمع ­های آموزشی و دکتر معلمان شاغل در اداره آموزش و پرورش عشایر استان تشکیل می­دادند که به علت محدود بودن جامعه آماری به صورت کل شمار انتخاب شدند. برای جمع ­آوری اطلاعات از منابع کتابخانه­ای، مرور ادبیات، مصاحبه و پرسشنامه استفاده شد. فهرست نهایی شده داده­ها پس از تایید درجلسات  شورای راهبردی در قالب یک پرسش نامه محقق ساخته که روایی آن توسط چند متخصص و پایایی از روش آلفا کرونباخ با ضریب ۸۸/ تآیید شده بود؛ در اختیار جامعه آماری قرار گرفت. برای تجزیه تحلیل داده ها آزمون فریدمن و بحث و تبادل نظر گروهی استفاده شد. با توجه به نمره نهایی ماتریس ارزیابی عوامل داخلی (۲.۳۸) و ارزیابی عوامل خارجی (۲.۷۴) می باشد.. یافته ­ها:  مشخص شد که جایگاه راهبردی آموزش پیش دبستانی در مناطق عشایر بختیاری در منطقه  WOمی­باشد، که مبین توجه به فرصت­های پیش روی مناطق عشایری برای از بین بردن ضعف­های موجود است بحث و نتیجه ­گیری: نتایج پژوهش نشان می­دهد که همسو با ویژگی­های جامعه ­­شناختی عشایر که از ابتدایی ­ترین­ و غنی ­ترین شکل و شیوه زندگی است؛ بایستی مولفه ساختار مدیریت شامل: تصمیم ­گیری، منایع انسانی، برنامه­ های درسی و آموزشی، منابع مالی و مادی و فناوری به شکل موثر، ساختاری خاص و بومی به خود ­بگیرند تا بسیاری از فرصت­ها  برحسب بافت و نمای فرهنگی موجود به برطرف کردن نقایص در حوزه آموزش پیش دبستانی در عشایر منجر شود.

Keywords:

Authors

yaghoub rahimi pordanjani

دانش آموخته دکتری برنامه ریزی درسی دانشگاه شیراز، شیراز ، ایران

Maryam Shafiei Sarvestani

استادیار بخش مدیریت و برنامه ریزی درسی،دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

mehdi mohammadi

دانشیار بخش مدیریت و برنامه ریزی درسی،دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Ahmadian Jelodari, M., Alam, Sh., Nozari, Vi. (۲۰۱۹). Explaining the ...
  • Bagherian Fard, M. Javadianpour, M, Dehaghani, M. (۲۰۱۵). Explaining the ...
  • Bazerloo, S,. A. (۲۰۱۷). Preschool education in nomadic areas. The ...
  • Mohammadi, N., Master, M,. (۲۰۱۶). Investigating the effect of educational ...
  • Talebzadeh Nobarian, M. (۲۰۰۵). Principles of planning preschool education. First ...
  • Tari, S, Khosravi Zadeh, E, Shahmansouri, E, (۲۰۲۰). Environmental analysis ...
  • Yazd Khasti, A. (۲۰۱۲). The role of preschool centers in ...
  • نمایش کامل مراجع