«بررسی نقش عوامل فرهنگی در میزان گرایش دانشجویان شهر تهران به دوره های آموزش فنی وحرفه ای با تاکید بر میانجی گری شبکه های اجتماعی در سال ۱۴۰۱»
Publish place: Skill training، Vol: 12، Issue: 46
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 44
This Paper With 30 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FASLN-12-46_007
تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1403
Abstract:
چکیده
در عصر حاضر تغییر و تحولات در نظام اجتماعی ناشی از اینترنت، انکارناپذیر است.
شبکه های اجتماعی بخش مهمی از فعالیت های آموزشی، پژوهشی و فراغتی دانشجویان را به خود اختصاص میدهد. با توجه به افزایش روزافزون دانش آموختگان و نقش آنان در تولید علم، شبکه های اجتماعی به عنوان یکی از بسترهای حضور حداکثری جوانان و دانشجویان، می تواند نقش موثری در جذب و هدایت افراد به شرکت در دوره های آموزشی فنی وحرفه ای و کسب مهارت های لازم داشته باشد .مقوله آموزش به ویژه آموزش فنی و حرفه ای، نیز از این قاعده مستثنی نبوده و اهمیت رسیدگی به تاثیر عوامل فرهنگی بر آن بسیار اهمیت دارد و زمینه رشد آن در آینده و عقب نماندن از تکنولوژی را به همراه خواهد داشت. در این مطالعه از روش پیمایشی استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش کلیه دانشجویان مراجعه کننده به مراکز آموزش فنی و حرفه ای شهر تهران هستند که تعداد آن ها (مراکز فنی و حرفه ای دولتی و غیردولتی) قریب ۲۰۰۰ نفر در بهار ۱۴۰۱ بوده اند و حجم نمونه محاسبه شده مطابق با جدول مورگان تعداد ۳۸۴ نفر از دانشجویان بودند. ابزار مورد استفاده در این مطالعه نیز، پرسشنامه الکترونیکی محقق ساخته بود. خلاصه نتیجه بررسی و آزمون فرضیات ده گانه پژوهش چنین بود که هر چه اعتماد دانشجویان به شبکه های اجتماعی بالاتر میرود گرایش آنها به شرکت در دوره های آموزش فنی و حرفه ای نیز افزایش می یابد اگرچه نمی توان تاثیر دیگر عوامل در این خصوص را نادیده گرفت.
Keywords:
Keywords: Technical and vocational education , social networks , cultural factors , واژه های کلیدی: عوامل فرهنگی , آموزش فنی و حرفه ای , شبکه های اجتماعی
Authors
یلدا بهرامی
Technical & Vocational Training Oraganization
آنی میرزاخانیان
استادیار گروه علوم ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شرق، تهران ، ایران. ani.Mirzakhanian.@gmail.com
لیلا نیرومند
دانشیار علوم ارتباطات، گروه ارتباطات، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق. Ln.niroomand@yahoo.com
محمود فیروزبخت
کارشناس علوم ارتباطات اجتماعی و کارشناس عالی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور mafirouz۹۷@gmail.com
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :