بررسی عملکرد، ترکیبات شیمیایی و صفات کیفی در مراحل مختلف رشد ژنوتیپ های فسکیوی بلند (Festuca arundinacea)
Publish place: Iranian Journal of Rangelands and Forests Plant Breeding and Genetic Research، Vol: 29، Issue: 1
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 32
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJRFP-29-1_010
تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1403
Abstract:
فسکیوی بلند گیاهی چندساله با محصول علوفهای زیاد و قابلیت سازگاری وسیع با شرایط نامساعد محیطی است. این تحقیق به منظور اندازه گیری عملکرد علوفه خشک، ترکیبات شیمیایی و انرژی متابولیسمی در شش ژنوتیپ فسکیوی بلند در دو مرحله رشد رویشی و شروع خوشه دهی انجام شد. ژنوتیپهای فسکیوی بلند در قالب طرح آزمایشی بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه شمال غرب کشور (تبریز) در سال ۱۳۹۶ کشت شدند. بر اساس نتایج تجزیه واریانس، ژنوتیپ های مورد مطالعه برای همه صفات اندازه گیری شده اختلاف معنی داری داشتند (۰۱/۰˂ P). میانگین عملکرد علوفه خشک در دو مرحله رشد در ژنوتیپ های بروجن۱ و کامیاران۲ به ترتیب با ۳۲۵ و ۲۷۰ گرم در بوته بیشترین و در ژنوتیپ کامیاران۳ کمترین بود (۰۵/۰˂ P). مقدار پروتئین خام، انرژی متابولیسمی و الیاف نامحلول در شوینده های اسیدی در ژنوتیپ های بروجن۱ و بروجن۲ نسبت به ژنوتیپ های فریمان، کامیاران۱، کامیاران۲ و کامیاران۳ بهتر بود (۰۵/۰˂ P) ولی کمترین مقدار پروتئین خام و انرژی متابولیسمی و بیشترین الیاف نامحلول در شوینده های خنثی را ژنوتیپ کامیاران۳ داشت (۰۵/۰˂ P). برهم کنش ژنوتیپ ´ مرحله رشد برای صفات اندازه گیری شده معنی دار شد (۰۱/۰˂ P). عملکرد علوفه خشک در مرحله شروع خوشه دهی در ژنوتیپ های بروجن۱ و کامیاران۲ به ترتیب با ۵۳۶ و ۴۴۲ گرم در بوته بالاترین و در ژنوتیپ های فریمان و کامیاران۳ کمترین بود (۰۵/۰˂ P). بر اساس نتایج عملکرد علوفه خشک، مقدار پروتئین خام و الیاف نامحلول در شوینده های اسیدی و انرژی متابولیسمی بهترین ژنوتیپها، بروجن۱ و کامیاران۲ بودند.
Keywords:
Authors
Ali Jafari
استادیار، گروه علوم دامی، دانشگاه یاسوج، یاسوج
Reza Mohammadi
استادیار پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی شمالغرب و غرب کشور، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :