CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

طراحی الگوی کسب و کار اینترنتی در سازمان های خیریه

عنوان مقاله: طراحی الگوی کسب و کار اینترنتی در سازمان های خیریه
شناسه ملی مقاله: JR_ECS-2-2_011
منتشر شده در در سال 1403
مشخصات نویسندگان مقاله:

وحید یاوری - استادیار گروه حکمرانی، دانشکده معارف اسلامی و مدیریت، دانشگاه امام صادق (ع)، تهران،ایران.
مهدی باقری میبدی - دانشجوی دکترای رفتار سازمانی و مدیریت منابع انسانی، گروه مدیریت منابع انسانی، دانشکده معارف اسلامی و مدیریت، دانشگاه امام صادق (ع)،تهران، ایران.
پرویز ترکمان - کارشناسی ارشد، گروه مدیریت کسب و کار، دانشکده معارف اسلامی و مدیریت، دانشگاه امام صادق (ع)، تهران، ایران.
رضا بنی اسد - دانشیار گروه مدیریت کسب و کار، دانشکده معارف اسلامی و مدیریت، دانشگاه امام صادق (ع)، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
کسب­ و­کارهای اینترنتی در حال حاضر گسترشی چشمگیر در سطح جهان داشته اند. یکی از حوزه های مهم که عرصه بهکارگیری کسب­و کارهای اینترنتی است، حوزه خیریه است. کسب­وکارهای اینترنتی موسسات خیریه یکی از موضوعهای جدیدی است که در عرصه حکمرانی خیریه ها مطرح شده است. پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی کسب­وکار اینترنتی موسسات خیریه در کشور انجام شده است. در راستای هدف این پژوهش، ابتدا مبنای نظری حوزه الگو های کسب­وکار و الگو های کسب­وکار اینترنتی و همچنین موسسات خیریه مطالعه و بررسی شدند. روش شناسی پژوهش حاضر از نوع کیفی و اکتشافی است و به منظور تجزیه و تحلیل دادهها، از روش تحلیل مضمون بهره گرفته است. به منظور پاسخ دادن به پرسش اصلی، ابتدا مصاحبه های نیمه ساختاریافته با صاحبان کسب­وکار اینترنتی خیریه ها انجام شدند. سپس، با استفاده از روش تحلیل مضمون، مصاحبه ها تحلیل شدند و شبکه مضامین مستخرج از مصاحبه ها با ۳۵۳ مضمون پایه، ۵۱ مضمون سازمان دهنده و ۱۰ مضمون فراگیر شامل ارزش پیشنهادی، فعالیت اصلی، منابع اصلی، شرکای کلیدی، مشتریان، روابط با مشتریان، مسیرهای توزیع، هزینه­ها، جریان­های درآمدی و محیط به ­دست آمدند. اصلاح قوانین بالادستی مرتبط با خیریه ها به منظور تسهیل گسترش خیریه های اینترنتی در کشور، لزوم طراحی قرارگاه و نهاد شورای عالی بالادستی برای مدیریت خیریه ها و کسب­وکارهای اینترنتی، بهبود دسترسی کسب وکارهای اینترنتی به فضای مجازی و در نظر گرفتن تسهیلات مناسب برای آنها از جمله مهم ترین اقداماتی هستند که برای گسترش کسب وکار اینترنتی خیریه ها باید در دستور کار سیاست­گذاران قرار گیرند.

کلمات کلیدی:
کسب وکار اینترنتی, خیریه, الگوی کسب وکار, تحلیل مضمون

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/2078288/