CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اقدام پژوهی : چگونه توانستم با تقویت نقاط قوت، مشکل سرو صدا و بی نظمی دانش آموز کم توان ذهنی را برطرف نمایم ؟

عنوان مقاله: اقدام پژوهی : چگونه توانستم با تقویت نقاط قوت، مشکل سرو صدا و بی نظمی دانش آموز کم توان ذهنی را برطرف نمایم ؟
شناسه ملی مقاله: CFTP10_0847
منتشر شده در ششمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد از نگاه معلم در سال 1403
مشخصات نویسندگان مقاله:

راضیه زهرائی - دانشجوی دکتری، مهندسی کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی خوراسگاناداره آموزش و پرورش شهرستان اصفهان، آموزشگاه دخترانه متوسطه اول حضرت زینب(س)

خلاصه مقاله:
کم توان ذهنی ( (ID، نوعی ناتوانی خاص ناشی از هوش محدود است . این محدودیت باعث می شود افراد کم توان ذهنی در کارکردهای فکری (مثل برقراری ارتباط، یادگیری و حل مسئله ) و رفتارهای سازگارانه ( مثل مهارت های اجتماعی روزمره، روتین ها و بهداشت ) دارای مشکلات قابل توجهی باشند .بررسی ها نشان داده اندکه افراد کم توان ذهنی به میزان بیشتری از سوی همسالان خود طرد می شوند و دانش آموزان عادی نمی توانند آنان را بپذیرند. این طرد شدگی با میزان رفتارهای نامناسب آنان ارتباط دارد.متن اقدام پژوهی زیر مربوط به یک دانش آموز کم توان ذهنی است که به علت اختلالات رفتاری ناشی از محدودیت ظرفیت هوشی ، با دانش آموزان دیگر سازگار نبوده ، آرام و قرار نداشته ، به طور مداوم نظم کلاس را بر هم می زند، به قوانین کلاس پایبند نیست و با ایجاد سروصدا و صحبت های غیر مرتبط کلاس را به حاشیه می برد. در این پژوهش پس از تشخیص مسئله ، سعی شده است ضمن استفاده از کتاب ها و مقالات مرتبط با موضوع، استفاده از نظر مشاور، مدیریت و سایر همکاران و همچنین تاکید بر نقاط قوت و دادن مسئولیت به دانش آموز مورد نظر و درگیر نمودن او با فعالیت گروهی و فردی و با اجرای طرح هایی به حل مسئله پرداخته شود.

کلمات کلیدی:
کم توان ذهنی - مهارتهای ارتباطی - بی نظمی - هنجارشکنی - اختلال رفتاری - اختلال بی اعتنایی مقابله ای

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/2080516/