بازنمایی تمایز نگاه مردانه و زنانه به زن در آثار خوله القزوینی و سعود السنعوسی(مورد پژوهی رمان «مطلقه من واقع الحیاه» و«ساق البامبو»)
Publish place: Journal of the Iranian Association of Arabic Language and Literature، Vol: 20، Issue: 71
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Arabic
View: 34
This Paper With 28 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IAALL-20-71_004
تاریخ نمایه سازی: 10 مهر 1403
Abstract:
تفاوت نوشتار مردانه و زنانه و نحوه پرداختن به مسائل زنان در دوران معاصر مورد توجه منتقدان به خصوص «نقد ادبی فمینیستی» قرار گرفته است. از نگاه ایشان مردان با نگاه مردسالارانه، تصویر متفاوتی از زنان در آثار خود ارائه میدهند و برخلاف نویسندگان زن، بر نقش های خاصی از زنان تاکید میکنند که متناسب با فرهنگ مردسالارانه آن هاست؛ ازاین رو نحوه حضور زنان در آثار ادبی و چگونگی شخصیت پردازی آن ها را می توان در محتوا و سبک ادبی نویسندگان مشاهده نمود. با این فرض، پژوهش حاضر با انتخاب دو نویسنده معاصر کویتی؛ «خوله القزوینی» با رمان «مطلقه من واقع الحیاه» و «سعود السنعوسی» با رمان «ساق البامبو» تلاش دارد به شیوه توصیفی تحلیلی، نحوه بازنمایی تصویر زنان را بررسی و تفاوت دو نویسنده را در پرداختن به موضوع روشن کند. بر اساس بخشی از دستاوردهای پژوهش، دو رمان اگرچه از حضور زنان استفاده کرده است، اما از نظر حضور زنان در مرکز حوادث و تاثیرگذاری مثبت و منفی آن ها بر طرح داستان متفاوت عمل کرده اند. تصویر پردازش شده در رمان خوله، تصویری متعادل از یک زن است که سرانجام به تعادل شخصیتی و نقشی در زندگی می رسد، اما در رمان السنعوسی، زنان درگیر مسائل خود هستند. در سبک نیز، القزوینی برخلاف السنعوسی از جمله های کوتاه و منقطع، توصیف با جزئی نگری و تعبیرهای مربوط به دنیای زنانه استفاده نموده است که بیانگر تفاوت نگاه دو نویسنده است.
Keywords:
Authors
نرگس انصاری
دانشیار گروه زبان و ادبیات عربی، دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)، دانشکده علوم انسانی، ایران، قزوین
نیلوفر صحرانورد
کارشناس ارشد زبان و ادبیات عربی، دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)، دانشکده علوم انسانی، ایران، قزوین
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :