ارزیابی توان مدل های سیاره ای آب و هوا در شبیه سازی تغییرات مؤلفه های دمایی استان فارس

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,329

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

COLIMACONF01_016

تاریخ نمایه سازی: 11 شهریور 1392

Abstract:

در پژوهش حاضر تغییرات مؤلفه های دمایی استان فارس برای دهه های آینده با استفاده از مدل های سه بعدی گردش عمومی جو شبیه سازی و اجرا گردیده است. هدف از آن، بررسی تغییر در م ؤلفه های دمای شبانه و روزانه، یخبندان و روزهای داغ در دهه های آتی بوده است. داده های اقلیمی روزانه هشت ایستگاه سینوپتیک استان فارس بعنوان ورودی مدل استفاده گردیده است. در نخستین گام، با استفاده از سناریوهای تغییر اقلیم برای هر ایستگاه و ریزگردانی داده های مدل گردش عمومی جو اقدام به شبیه سازی دوره گذشته گردید تا بر اساس آن بتوان قدرت مدل در شبیه سازی دوره آینده و همچنین تولید داده های م صنوعی در مقیاس روزانه را سنجید. نتایج محاسبه خطاهای بایاس و خطای مطلق در مورد پارامترهای مدل شده برای تمام ایستگاه ها بیانگر آن بود که قدرت مدل در پوشش واریانس پارامترهای مورد مطالعه در سطح اطمینان قابل قبول بوده است. بر اساس نتایج آماری، داده های دیده بانی شده و مدل دارای عمومیت یکسان بوده و میانگین و انحراف معیار هر کدام از این دو مجموعه از لحاظ آماری قابل قبول می باشد. بطور کلی، مدل های مورد ارزیابی در مدل سازی مؤلفه های دمایی دارای توان بالایی می باشند. نتایج پژوهش نشان داد که در دوره اقلیمی آینده تمامی عناصر اقلیمی تغییرات محسوسی را تجربه خواهند کرد. مؤلفه های دمایی شبانه و روزانه افزایش می یابند. میزان افزایش برای دمای شبانه بیش از دمای روزانه است. این تغییر بیانگر کاهش دامنه شبانه روزی دما برای استان در دوره اقلیمی آینده است. تعداد روزهای یخبندان به میزان قابل توجه کاهش و روزهای داغ افزایش می یابد.

Keywords:

Authors

حمید نظری پور

استادیار، گروه محیط زیست، پژوهشکده علوم محیطی، پژوهشگاه بین المللی علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فنا

اکبر زهرایی

دانشجوی دکترای آب و ه واشناسی دانشگاه اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :