اثربخشی بازی درمانی بر کاهش کمرویی و بهبود مهارت های اجتماعی فرزندان جانبازان
عنوان مقاله: اثربخشی بازی درمانی بر کاهش کمرویی و بهبود مهارت های اجتماعی فرزندان جانبازان
شناسه ملی مقاله: JR_JNE-13-3_009
منتشر شده در در سال 1403
شناسه ملی مقاله: JR_JNE-13-3_009
منتشر شده در در سال 1403
مشخصات نویسندگان مقاله:
صدیقه سالاری - azadunivercity
محمدعلی فردین - azadunivercity
خلاصه مقاله:
صدیقه سالاری - azadunivercity
محمدعلی فردین - azadunivercity
مقدمه: پدر و مادر از جمله افراد مهم در تربیت اجتماعی کودکان هستند. اخیرا توجه زیادی به چالشهای روابط اجتماعی کودکان و نقش بازیدرمانی والدین در حل این چالشها شده است. بنابراین هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی اثربخشی بازی درمانی بر کاهش کمرویی و بهبود مهارت های اجتماعی فرزندان جانبازان بود.
روش کار: جامعهآماری در این پژوهش نیمه تجربی؛ شامل کلیه نوآموزان پیش دبستانی فرزند جانبازان شهر زاهدان است. تعداد ۳۰ دانشآموز با روش نمونهگیری هدفمند در سال ۱۴۰۱ به عنوان نمونه تحقیق تعیین شد که در دو گروه مجزای (۱۵ دانشآموز در گروه آزمون و ۱۵ دانشآموز در گروه گواه) جایگزینشدند. ابزار گردآوری دادهها، شامل مقیاس کمرویی توسط چیک – بریگز(۱۹۹۰) و پرسشنامه انزوای اجتماعی مدرسی یزدی(۱۳۹۳) بود. روش تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از جداول توصیف فراوانی، واریانس، انحراف استاندارد انجام شده و در بخش استنباطی، آزمون کواریانس با استفاده از نرم افزارSPSS۲۱ انجام گرفت.
یافتهها: نتایج نشان میدهد میانگین متغیر کمرویی (۲۳/۳۸ ±۰۶/۴۷) و مهارتهای اجتماعی( ۸۶/۱۲۳±۲۰/۱۵۹)است. بازی درمانی بر کاهش کمرویی و افزایش مهارتهای اجتماعی فرزندان جانبازان موثر است (۰۰۰۱/۰= p).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج تحلیل آماری، با بازیکردن با اسباب بازیهای مختلف قوه تخیل کودک تقویت میشود و هماهنگی بین افکار و رفتار وی ایجاد میشود. بر این اساس پیشنهاد میشود که وزارت آموزش و پرورش نسبت به طراحی، اجرا و ارزیابی دورههای ضمن خدمت آشنایی مربیان مراکز پیش دبستانی دخترانه و پسرانه دولتی و غیردولتی با انواع روشهای بازی درمانی و پروتکل اجرایی هرکدام اقدامات لازم را صورت دهد.
کلمات کلیدی: Play therapy, Shyness, Social Skills, Children of veterans, students, Semi-experimental Study, بازی درمانی, کمرویی, مهارت های اجتماعی, فرزندان جانبازان, دانش آموز, مطالعه نیمه تجربی
صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/2094983/