کیفیت آموزش بالینی دانشجویان کارشناسی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی ایلام در دوره پاندمی کرونا
Publish place: Education strategies in medical sciences، Vol: 17، Issue: 4
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 41
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EDCBM-17-4_003
تاریخ نمایه سازی: 16 مهر 1403
Abstract:
مقدمه: از عوامل موثر بر کیفیت آموزش بالینی دانشجویان پرستاری، شرایط محیطی است. این مطالعه با هدف کلی تعیین کیفیت آموزش بالینی دانشجویان کارشناسی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی ایلام در دوران پاندمی کووید- ۱۹ انجام شد.
روش کار: پژوهش توصیفی، همبستگی و گذشته نگر با نمونهگیری سرشماری بود. نمونه پژوهش کلیه دانشجویان پرستاری دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی ایلام در سال ۱۴۰۱ بودند که حداقل یک واحد کارآموزی یا کارورزی حضوری طی پاندمی کووید- ۱۹ داشتند (n=۲۱۰). دادهها با فرم اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه وضعیت آموزش بالینی مردانی (۱۳۸۹) گردآوری شده و در نرم افزار SPSS۲۲ با آمار توصیفی و استنباطی (کولموگروف-اسمیرونوف، فریدمن) تحلیل شدند.
یافته ها: اکثر نمونهها مرد (۸/۵۳ درصد)، بین ۲۰ تا ۲۵ سال (۴/۸۲ درصد)، مجرد (۸/۸۴ درصد)، ترم هشتم (۵/۳۰ درصد)، بومی ایلام (۱/۷۸ درصد) و با سابقه ابتلا به کرونا بودند (۷/۷۶ درصد). بالاترین میانگین در حیطه نظارت (۹۹۲/۰ ± ۰۰/۴) و کمترین میانگین در حیطه محیط آموزشی (۹۳۲/۰ ± ۷۱/۳) بود.. میانگین حیطه ها بالاتر از ۵/۳ و در حد مطلوب بود. طبق آزمون فریدمن، کیفیت آموزش بالینی نمونه ها به ترتیب اولویت شامل اهداف و برنامه آموزشی، نظارت و ارزشیابی، عملکرد مربی، برخورد با دانشجو و محیط آموزشی بود.
نتیجه گیری: کیفیت آموزش بالینی نمونه ها در پاندمی کووید- ۱۹ مطلوب بود. به دلیل تعطیلی دانشگاه ها و آموزش مجازی، کیفیت برخورد با دانشجو و محیط آموزشی کمتر از سایر حیطه ها بود. بنابراین در نظام آموزش عالی دانشگاه علوم پزشکی ایلام باید توجه بیشتری به این دو حیطه شده و کیفیت آموزش بالینی سایر حیطه ها حفظ شود.
Keywords:
Authors
معصومه اطاقی
Ilam University of Medical Sciences
افسانه رئیسی فر
Ilam University of Medical Sciences
آرمان آزادی
Ilam University of Medical Sciences
علی نورمرادی
Ilam University of Medical Sciences
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :