ادراک جانبازان و رزمندگان از پیامدهای روان شناختی معنویت، دین داری و توکل به خداوند در دوران دفاع مقدس: یک مطالعه پدیدارشناسانه
Publish place: Nurse and Physician Within War، Vol: 12، Issue: 42
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 102
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NPWJM-12-42_003
تاریخ نمایه سازی: 17 مهر 1403
Abstract:
زمینه و هدف: شرایط جنگی علاوه بر تهدیدات جسمانی فراوانی که برای رزمندگان ایجاد می کند، آنان را با بحران های روانی بسیاری نیز روبه رو می کند. در این میان باید اظهار داشت دین و معنویت همواره از راهبردهای بهبود سلامت روان به شمار می رفته اند. بر همین اساس پژوهش حاضر باهدف بررسی ادراک جانبازان و رزمندگان از پیامدهای روان شناختی معنویت، دین داری و توکل به خداوند در دوران دفاع مقدس انجام گرفت.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر با رویکرد کیفی و از نوع پدیدارشناسی انجام گرفت. مشارکت کنندگان پژوهش کلیه رزمندگان شامل جانبازان و ایثارگران مرد استان خراسان جنوبی بودند که در دوران جنگ ۸ساله، حداقل ۶ ماه سابقه حضور در جبهه ها را داشته اند. با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای به تعداد شهرستان های استان خراسان جنوبی و سپس با نمونه گیری در دسترس در هر شهرستان، با ۳۰نفر از رزمندگان مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته به عمل آمد. داده های حاصل در نرمافزار MAXQDA-۱۱ و با روش کدگذاری Colizzi مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفت. جهت اعتباریابی داده های پژوهش از ملاک های چهارگانه Guba و Lincoln استفاده شد.
یافته ها: یافته های حاصل از تجزیه وتحلیل مصاحبه های ایثارگران و جانبازان دوران دفاع مقدس در قالب پنج مولفه پیامدهای روان شناختی معنویت، پیامدهای دین داری، تاثیر توسل و راز و نیاز گروهی، پیامدهای توکل و پیامدهای راز و نیاز باخدا، دسته بندی شد.
نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاکی از آن است که می توان معنویت، دین داری و توکل به خداوند را از راهبردهای ضروری و مهم بهبود سلامت و بهداشت روانی افراد در شرایط تنش زای محیطی تلقی نمود.
Keywords:
Veterans , religiosity , spirituality , trust , psychological health. , جانبازان و ایثارگران , دین داری , معنویت , توکل , سلامت روانی.
Authors
سید علیرضا قاسمی
Birjand uni
مینو میری
farhangian uni
محمد تقی مبشری
farhangian uni
مرتضی کدخدا
Birjand uni
سید مصطفی صفاری
farhangian uni
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :