ارائه روشی مبتنی بر همکاری گره های مه و الگوریتم بخت آزمایی برای جایابی و زمانبندی وظایف مهلت آگاه در رایانش مه
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 68
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JSCIT-11-2_006
تاریخ نمایه سازی: 25 مهر 1403
Abstract:
رایانش مه یک الگوی محاسباتی توزیع شده است که با گسترش سرویس های ابر به لبه شبکه امکان پاسخگویی به کاربردهای حساس به تاخیر و بلادرنگ را فراهم می سازد. یکی از مسائل مطرح در رایانش مه چگونگی تخصیص منابع محدود گره های مه به درخواست-های کاربران به شیوه ای کارا و عادلانه است. وجود منابع محدود، نیازمندی های متفاوت درخواست های کاربران و لزوم تخصیص به موقع منابع در کاربردهای حساس به تاخیر، تخصیص و زمانبندی منابع را به مساله ای چالش برانگیز تبدیل کرده است. در این مقاله روشی کارا برای جایابی و زمانبندی وظایف مهلت آگاه در رایانش مه پیشنهاد می شود. در روش پیشنهادی، جایابی وظایف با همکاری گره های مه و بر اساس تخمین زمان اتمام کار یک درخواست در گره های مه مختلف انجام می شود. زمانبندی وظایف مهلت آگاه نیز با استفاده از الگوریتم بخت آزمایی و بر مبنای اولویت دهی به وظایف بر اساس مهلت زمانی آن ها انجام می شود. نتایج آزمایشات انجام گرفته نشان می دهد که ترکیب همکاری گره های مه برای جایابی وظایف و الگوریتم بخت آزمایی برای زمانبندی وظایف، باعث کاهش زمان پاسخ و افزایش نرخ پذیرش درخواست های کاربر می شود. بر طبق نتایج حاصل از شبیه سازی های انجام گرفته، نرخ پذیرش و زمان پاسخ روش پیشنهادی در مقایسه با روش پایه که از الگوریتم خدمت به ترتیب ورود برای زمانبندی درخواست ها استفاده می-کند به ترتیب ۱۲.۷۲ درصد و ۳۷.۹۷ میلی ثانیه بهبود داشته است. همچنین روش پیشنهادی در مقایسه با روش های موجود که از کنترل کننده مرکزی برای هماهنگی گره های مه بهره می برند، نرخ پذیرش درخواست ها را ۲.۵۷ درصد افزایش و زمان پاسخ را ۲۰.۴۲ میلی ثانیه کاهش داده است.
Keywords:
Authors
Mohammad Amin Safizade
University of Sistan and Baluchestan
Samira Noferesti
Information Technology Department, Faculty of Electrical and Computer Engineering, University of Sistan and Baluchestan, Zahedan, Iran.
Nik-Mohammad Balouchzahi
Department of Information Technology Engineering, Faculty of Electrical and Computer Engineering, University of Sistan & Baluchestan, Zahedan, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :