بررسی چینه شناسی و دیرینه شناختی رخسار های سنگی پالئوسن در منطقه مری

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 484

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

GSI24_104

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1392

Abstract:

ورقه 100 هزارم مری در بخش جنوب خاوری چهارگوش 250 هزارم خارتوران است. این منطقه بخش کوچکی از ناحیه ساختاری سبزوار است که در محدوده بین استان‌های سمنان و خراسان جای دارد. بررسی‌های چینه شناختی در پالئوسن که پیشین نشان از یک محل فرسایش کاری بر سازنده‌های پیش‌ازاین زمان دارد که پیامد جنبش کوه زایی لارامید است. برآورد این زمان در چهره کنگلومرای پیشرونده (معادل کنگلومرای کرمان) در برخی از نقاط منطقه دیده می‌شود. پس از آن با پیشروی دریا در پالئوسن که پسین نهشته های آبادی ( ماسه سنگ، سیلتستون و ماسه سنگ‌های آهکی) و کربناته (سنگ آهک و سنگ آهک ماسه‌ای) در پیکره واحدهایی نمایان شده است. بررسی‌های سگ شناختی بر روی ماسه سنگ‌های این زمان بافت آن‌ها را لیتارتیت و گربوک فلدسپات دار نشان می‌دهد. در این سنگ‌ها شواهدی از آشفتگی زیستی رسوب‌گذاری در محیط دریایی، چند منشأ بودن عناصر سازنده سنگ‌ها و انجام فرایندهای دیازنتیکی مانند سریسیتی شدن و کلسیتی شدن دیده می‌شود. مطالعات دیرینه شناختی برای سنگ‌های آهکی و آهک - ماسه‌ای بافت آن‌ها را میکرایتی میکرواسپارایتی دارای ماث، باندستون ، کلاستیک ، اینتراکلاست ها و مواد آذرآواری است. بر این اساس منطقه مری از نظر فعالیت‌های زمین ساختی ، آتش‌فشانی زیردریایی، جزر و مد هکرهای شدید امواج دریا به نسبت تا آرام بوده است.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :