ارتباط بین سلامت معنوی با اضطراب مرگ در بیماران پایان حیات مراجعه کننده به بیمارستان رازی رشت
Publish place: The Journal of Isfahan Medical School، Vol: 42، Issue: 775
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 49
This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IMSJ-42-775_002
تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1403
Abstract:
مقاله پژوهشی مقدمه: سلامت معنوی، یکی از ابعاد مهم سلامت در انسان است و به طورکلی، ارتباط هماهنگ و یکپارچه ای را بین نیروهای درونی انسان فراهم می کند. بنابراین، هدف از پژوهش حاضر، ارتباط بین سلامت معنوی با اضطراب مرگ در بیماران پایان حیات می باشد. روش ها: این مطالعه ی توصیفی- تحلیلی در سال ۱۴۰۲ انجام یافته است. ۱۴۰ نفر از بیماران پایان حیات وارد مطالعه شدند. ابزار مورد استفاده در پژوهش، پرسش نامه ی چند قسمتی حاوی چک لیست اطلاعات دموگرافیک، پرسش نامه ی مقیاس اضطراب مرگ Templer، پرسش نامه ی سلامت معنوی Poltzin و Ellison استفاده شد. لازم به ذکر است که داده ها با استفاده از آزمون Mann-Whitney، Kruskal-Wallis تحلیل شدند. یافته ها: در این مطالعه میانگین سنی بیماران ۱۲/۷۴ ± ۵۶/۵۴ سال و میانگین نمره ی اضطراب مرگ ۳/۳۸۳ ± ۸/۱۹ و میانگین نمره ی سلامت معنوی ۱۸/۳۰ ± ۷۹/۹۴ بود. نتایج ضریب همبستگی دو متغییر سلامت معنوی و میزان اضطراب مرگ نشان داد که هرچه میزان سلامت معنوی بالاتر باشد میزان اضطراب مرگ کمتر مشاهده شده است. نتیجه گیری: اضطراب مرگ در بیماران پایان حیات، بالاست و پیشنهاد می شود که جلسات مشاوره برای کاهش این چالش ضروری به نظر می آید.
Keywords:
Authors
زهرا احمدنیا
PhD by Research Student in Epidmiology, Gastrointestinal and Liver Diseases Research Center, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran
کیوان حداد زحمتکش
Doctor of Medicine Student, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran
کورش دل پسند
Associate Professor of Medical Ethics, School of Medicine, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :