تجارب زنان از زندگی با همسر معتاد به مواد مخدر : رویکرد فنومنولوژی هرمنوتیک
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 46
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NUMS-10-3_009
تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1403
Abstract:
زمینه و هدف:
اعتیاد به مواد مخدر، به عنوان یک معضل جهانی، پیامدهای گسترده ای بر سلامت جسمی، روانشناختی، اجتماعی و معنوی افراد، خانواده و جوامع دارد. مطالعه کیفی حاضر برای تبیین بهتر چالش اعتیاد از تجربه زیسته زنان دارای همسر معتاد و شناخت عمیق مشکلات آنان طراحی و اجرا شد.
مواد و روش ها: در این پژوهش از رویکرد فنومنولوژی هرمنوتیک بعنوان روش کیفی جهت درک و تفسیر معانی تجارب زندگی زنان با همسر معتاد به مواد مخدراستفاده شد. ۱۲ نفر از همسران مردان معتاد مراجعه کننده به کلینیک روان پزشکی شهرستان خوی با اشباع داده ها با روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از روش مصاحبه فردی عمیق نیمه ساختارمند استفاده شد. کلیه مصاحبه ها ضبط و سپس دست نویس شده و با استفاده از روش مقایسه ای مداوم و به روش گرانهایم و لاندمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: تجزیه و تحلیل مصاحبه های استخراجی چهار مفهوم اصلی و پانزده زیر مفهوم را نمایان کرد که موضوعات اصلی آن " نقص در حفظ سلامتی و عملکردهای بهداشتی" اختلالات سایکوسوشیال"، " آسیب های ارتباطی، دیسترس معنوی " و" اختلال در تاب آوری و انطباق غیرموثر" بودند.
نتیجه گیری: یافته های مطالعه بیانگر این بود که همسران مردان معتاد به مواد مخدر، طیف گسترده ای از تنش های جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی را در ابعاد مختلف زندگی تجربه می کنند.
Keywords:
Misuse of opioids addiction , wife , life experiences , qualitative study , phenomenology hermeneutics , اعتیاد به مواد مخدر , همسر , تجارب زندگی. مطالعه کیفی , فنومنولوژی هرمنوتیک
Authors
شهریار سخایی
Department of Nursing, Khoy University of Medical Sciences, Khoy, Iran.
حسین متعارفی
Department of Nursing, Khoy University of Medical Sciences, Khoy, Iran.
امین سهیلی
Department of Nursing, Khoy University of Medical Sciences, Khoy, Iran.
گلشن مقبلی
Department of Nursing, Khoy University of Medical Sciences, Khoy, Iran.
حسن ابراهیم پور صدقیانی
Department of Health Information Technology, Neyshabur University of Medical Sciences, Neyshabur, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :