آگاهی و نگرش کارگران صنایع کاشی در زمینه مدیریت استرس گرمایی
Publish place: Occupational Medicine، Vol: 16، Issue: 3
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 26
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TKJ-16-3_002
تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1403
Abstract:
مقدمه: یکی از مواردی که می تواند بر عملکرد کارکنان اثرگذار باشد، دمای بالای محیط یا گرما است. تنش گرمایی در مطالعات بسیاری با اثرات منفی در ابعاد مختلف در محیط های کاری مطرح شده است. از این رو آگاهی و نگرش کارگران نسبت به مقوله استرس گرمایی در محیط کاری اهمیت داشته و می تواند بر عملکردکارگران موثر باشد.
روش بررسی: این مطالعه یک پژوهش کیفی از نوع تحلیل محتوای نیمه ساختاریافته است که در بین کارگران صنعت کاشی شهر یزد در سال ۱۴۰۳ انجام شد. کارگران در مصاحبه فردی شرکت نمودند. از . سپس از مصاحبه غیر ساختاریافته به عنوان روش اصلی جمع آوری داده ها استفاده شد. برای تعین پایایی و روایی مطالعه از ملاک های لینکلن و گوبا استفاده گردید. گردآوری داده ها تا اشباع نظری ادامه یافت و نهایتا جمع آوری گویه ها به مضامین اصلی طبقات وزیرطبقات و گویه ها منتج گردید.
نتایج: تبیین موضوع از دید کارگران از جنبه های مختلف با دو تم اصلی آگاهی و نگرش و زیر طبقات مختلف انجام شد.. تم اصلی آگاهی، شامل زیرطبقات عوامل فردی و عوامل مدیریتی و تم اصلی دوم، نگرش، شامل زیرطبقات عوامل فردی و عوامل محیطی از گویه های متعدد مصاحبه ها به دست آمد. کارگران نسبت به پیامدهای تنش گرمایی آگاهی داشتند و نگرش آن ها به این پیامدها منفی بود. تبیین کارگران از پیامدهای تنش گرمایی بر حسب سطح تحصیلات و سن آن ها متفاوت بود.
نتیجه گیری: میزان آگاهی کارگران صنعت کاشی در شهر یزد از مفهوم تنش گرمایی، در ابعاد مختلف تبیین گردید. نگرش آن ها به این مفهوم نشان دهنده تاثیرات منفی تنش گرمایی بود. عامل سن و سطح تحصیلات، بر سطح آگاهی و نوع نگرش کارگران تاثیرگذار نشان داده شد. می توان با آموزش های مناسب سطح آگاهی و نوع نگرش کارگران را بهبود بخشید به شکلی که بر عملکرد آن ها تاثیر مثبت داشته باشد.
Keywords:
Heat stress , Workers , Knowledge , Attitude , Work environment , استرس گرمایی , کارگران , آگاهی , نگرش , محیط کار
Authors
سعید فلاح علی آبادی
Department of Health in Emergencies and Disasters, School of Public Health, Shahid Sadoughi University of Medical Science, Yazd, Iran
احد حیدری
Department of Health in Disaster and Emergencies, School of Medicine, Kurdistan University of Medical Sciences,Sanandaj, Iran
ناهید اردیان
Social Determinants of Health Research Center, Department of Health Education and Promotion, School of Public Health, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :