مقایسه آموزش مبتنی بر مشارکت و بیان داستان های علمی بر شادکامی دانش آموزان آماده برای آزمون تیزهوشان
Publish place: Journal of pediatric nursing، Vol: 11، Issue: 1
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 28
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PEN-11-1_006
تاریخ نمایه سازی: 14 آبان 1403
Abstract:
مقدمه: شادکامی یک حالت عاطفی است که بااحساس شادی، رضایت و سلامتی مشخص می شود. فلذا پژوهش حاضر با هدف مقایسه آموزش مبتنی بر مشارکت و آموزش مبتنی بر بیان داستان های علمی بر شادکامی دانش آموزان آماده برای آزمون تیزهوشان در سال تحصیلی ۱۴۰۱- ۱۴۰۲ است.
روش : پژوهش حاضر از لحاظ هدف تحقیق از نوع کاربردی و از لحاظ شیوه گردآوری داده ها از نوع نیمه آزمایشی است، که در آن از طرح پیش آزمون_ پس آزمون با گروه کنترل که دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل یا گواه می باشد جامعه آماری شامل تمامی دانش آموزان پسر پایه ششم ابتدایی شهر تبریز است که در سال تحصیلی۱۴۰۱-۱۴۰۲ مشغول تحصیل بودند. شرکت کنندگان پژوهش شامل ۴۵ دانش آموز پسر پایه ششم ابتدایی بودند که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، استفاده از پرسشنامه استاندارد شادکامی آکسفورد(OHI)، که شامل ۳۳ گویه و هدف آن بررسی شادکامی در بین دانش آموزان می باشد.
نتایج: براساس تحلیل کوواریانس یک راهه در متن مانکوا هر دو روش آموزش مبتنی بر مشارکت و بیان داستان های علمی بر متغیر شادکامی(۲۸۹/۰۱۲=F و ۰/۰۰۵>P) تفاوت معنی دار را نسبت به گروهکنترله نشان می دهد. ه تفاوت میانگین ها در بخش آمار توصیفی در متغیر شادکامی، گروه آزمایش۱ (آموزش مشارکتی) نسبت به گروه آزمایش۲ (آموزش بیان داستان های علمی) افزایش بیشتری داشته است.
نتیجه گیری: بین گروه های آزمایش(آموزش مبتنی بر مشارکت و آموزش بیان داستان های علمی) و گروه کنترل در متغیر وابسته پژوهش(شادکامی) تفاوت معنی داری وجود دارد؛ که هر دو روش می تواند به افزایش شادکامی منجر می شود با این حال با توجه به تفاوت میانگین ها در آمار توصیفی، روش آموزش مبتنی بر مشارکت توانسته است اثرگذاری بیشتری را ایجاد کند.
Keywords:
Authors
مجید کارگر مغانجوقی
PhD student, Department of Educational Psychology, Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran.
نعیمه محب
Assistant Professor, Department of Clinical Psychology, Faculty of medicine, Tabriz Medical Sciences, Islamic Azad University, Tabriz. Iran
رعنا ساکن آذری
Assistant Professor, Department of Psychology, Sarab Branch, Islamic Azad University, Sarab, Iran.
بهرام اصل فتاحی
Assistant Professor, Department of Educational Psychology, Shabester Branch, Islamic Azad University, Shabester, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :