بررسی تاثیر جانمایی سه بعدی آرایه آنتن سامانه تصویربرداری مایکروویو در تشخیص اولیه خونریزی مغزی
Publish place: Journal of Iranian Association of Electrical and Electronics Engineers، Vol: 21، Issue: 3
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 63
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JIAE-21-3_014
تاریخ نمایه سازی: 28 آبان 1403
Abstract:
در این مقاله به بررسی تاثیر چیدمانی سه بعدی آرایه آنتن پهن باند منطبق با پوست طراحی شده در آشکارسازی بهتر خونریزی مغزی در تصویربرداری مایکروویو سر انسان پرداخته شده است. در این طرح مدل ۸ لایه سر انسان را بکار گرفتیم. تحقیق شامل دو فاز شبیهسازی و اندازهگیری است. در هر دو فاز پارامترهای پراکندگی[i] حاصل از جانمائی بهینه آرایه آنتن بر روی مغز سالم و مغزآسیب دیده (حاوی لخته خون) با یکدیگر مقایسه و تطبیق خوبی در نتایج دو فاز مشاهده شد. از اهداف اصلی این مقاله بررسی تائیر طراحی سه بعدی نسبت به جانمایی دو بعدی آرایه آنتن در تشخیص دقیق خونریزی مغزی است که این هدف با جانمائی یک آنتن در بالای سر و چهار آنتن به صورت دایروی در اطراف سر محقق شده است. در فاز شبیهسازی آسیب مغزی، لخته خون در چهار موقعیت (دو موقعیت همسطح و دو موقعیت غیر همسطح با آنتنهای اطراف سر) در مدل سر قرار داده شده و به تفکیک مورد تحلیل قرار گرفت. در فاز اندازهگیری، لخته خون با ترکیب چند ماده ساخته شده و پس از اندازه گیری و اطمینان از انطباق خواص الکتریکی آن با خون، در فانتوم سر ساخته شده جایگذاری شده است. بررسی نتایج نشانگر عملکرد موثرتر آرایش هندسی سه بعدی آرایه آنتنها در تشخیص اولیه خونریزی مغزی و تعیین موقعیت آن در مقایسه با روش معمول دو بعدی دارد.
۱ S-parameters
Keywords:
Antenna array , Dispersion parameters (S-parameter) , Microwave imaging , Head Phantom , Head electromagnetic simulation , آرایه آنتن , پارامترهای پراکندگی , تصویربرداری مایکروویو , فانتوم سر , مدل سازی الکترومغناطیسی سر
Authors
نفیسه خواجوی
Department of Electrical Engineering, West Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
سید حسین پیشگر کومله
Department of Electrical Engineering, West Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
شروین امیری
Iranian Research Organization for Science and Technology
وحید رضا نفیسی
Iranian Research Organization for Science and Technology
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :