مقایسه اثربخشی بازی درمانی شناختی و آموزش حافظه کاری رایانه محور بر توجه کودکان دارای اختلال نقص توجه-بیش فعالی شهر فارسان
Publish place: Pajouhan Scientific Journal، Vol: 22، Issue: 3
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 88
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PSJ-22-3_005
تاریخ نمایه سازی: 2 آذر 1403
Abstract:
سابقه و هدف: پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی بازی درمانی شناختی و آموزش حافظه کاری رایانه محور بر توجه کودکان دارای اختلال نقص توجه- بیش فعالی شهر فارسان در سال ۱۴۰۰ انجام شد.
مواد و روش ها: روش تحقیق از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون- پیگیری همراه با گروه گواه بود. جامعه آماری کلیه دانش آموزان ۷ تا ۱۲ ساله دارای اختلال نقص توجه- بیش فعالی شهر فارسان بودند که ۳۰ کودک مبتلا به اختلال نقص توجه- بیش فعالی با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند از مراجعان مرکز مشاوره صبح امید شهر فارسان پس از تشخیص روان پزشک و پس از اجرای پرسش نامه علائم مرضی کودکان انتخاب شدند که با استفاده از آزمون عملکرد پیوسته توجه پایدار موردسنجش قرار گرفتند. از نرم افزار آموزش حافظه کاری و پروتکل بازی درمانی کوتاه مدت ساختاری برای کودکان مبتلا به نقص توجه- بیش فعالی استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس با طرح آمیخته و آزمون تعقیبی بونفرنی استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که بازی درمانی شناختی و آموزش رایانه محور حافظه کاری بر توجه کودکان با اختلال نقص توجه- بیش فعالی شهرستان فارسان تاثیر گذاشته است (p<۰/۰۱, F=۶/۱۳۲, Eta=۰/۳۲۱)، ولی اثربخشی بازی درمانی شناختی و آموزش رایانه محور حافظه کاری تفاوت نداشته اند و اثر دوره بازی درمانی و آموزش رایانه محور حافظه کاری همچنان ماندگار است.
نتیجه گیری: بنابراین از هر دو مداخله می توان برای کاهش تکانشگری کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه- بیش فعالی استفاده کرد.
Keywords:
Attention , Attention Deficit-Hyperactivity Disorder , Cognitive Training , Play Therapy , بازی درمانی , آموزش شناختی , توجه , اختلال نقص توجه- بیش فعالی
Authors
کامران حیدری فارسانی
Department of Psychology, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
رضا احمدی
Department of Psychology, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
طیبه شریفی
Department of Psychology, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :