اثربخشی آموزش گروهی «مدیریت کنترل خشم» بر خود کنترلی و کفایت اجتماعی در پرستاران بخش های کووید- ۱۹ بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
Publish place: Journal of Health Promotion Management، Vol: 13، Issue: 2
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 34
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHPM-13-2_008
تاریخ نمایه سازی: 6 آذر 1403
Abstract:
مقدمه: خشونت و پیامدهای منفی آن برای پرستاران و بیماران، به دلیل شرایط تنش زای شغلی در دوران شیوع بیماری کووید- ۱۹ شدت بیشتری پیدا کرد. هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی آموزش گروهی "مدیریت کنترل خشم" بر خود کنترلی و کفایت اجتماعی در پرستاران بخش های بستری بیماران کووید- ۱۹ بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.
روش کار: روش پژوهش حاضر نیمه تجربی از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل و به صورت ۳ مرحله ای (پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری ۱ ماه بعد) بود. جامعه آماری پژوهش پرستاران مشغول به خدمت در بخش های بستری بیماران کووید- ۱۹ بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد طی پاییز و زمستان سال ۱۴۰۰ بودند. نمونه شامل ۳۰ تن بود که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی ساده به روش اعداد تصادفی بین ۲ گروه مداخله آموزش گروهی"مدیریت کنترل خشم" (۱۵ تن) و کنترل (۱۵ تن) تقسیم شدند. داده ها با پرسشنامه جمعیت شناختی، "مقیاس خودکنترلی تانجنی" (Tangney Self- Control Scale) و "پرسشنامه کفایت اجتماعی" (Social Competence Questionnaire) گردآوری و در مورد روایی و پایایی به مطالعات قبلی اکتفا شد. ابتدا از کل اعضای گروه مداخله و کنترل پیش آزمون گرفته شد. سپس گروه مداخله ۸ جلسه آموزش گروهی "مدیریت کنترل خشم" دریافت کرد. پس از پایان مداخله، هر ۲ گروه در پس آزمون شرکت کردند. داده ها در نرم افزار اس پی اس اس نسخه ۲۷ تحلیل شد.
یافته ها: آموزش گروهی "مدیریت کنترل خشم" در خودکنترلی موثر بوده و آن را به طرز معناداری افزایش می دهد (۰۰۱/۰>P-value). آموزش گروهی "مدیریت کنترل خشم" بر کفایت اجتماعی تاثیر داشته و آن را به طرز معناداری افزایش می دهد (۰۰۱/۰> P-value).
نتیجه گیری: آموزش گروهی "مدیریت کنترل خشم"، موجب افزایش خودکنترلی و کفایت اجتماعی شد. لذا پیشنهاد می شود از این مداخله درمانی به عنوان یک برنامه آموزشی ضمن خدمت برای افزایش خودکنترلی و کفایت اجتماعی در حرفه پرستاری استفاده شود.
Keywords:
Anger Control Management , Self-Control , Social Competence , Covid-۱۹. , آموزش گروهی مدیریت کنترل خشم , خودکنترلی , کفایت اجتماعی , کووید- ۱۹.
Authors
رضا قلی پور
Birjand Branch, Islamic Azad University, Birjand, Iran
محمدحسن غنی فر
Birjand Branch, Islamic Azad University, Birjand, Iran
قاسم آهی
Birjand Branch, Islamic Azad University, Birjand, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :