ارائه مدل ساختاری نقش واسطه ای تحمل پریشانی بین ذهن آگاهی، بدتنظیمی هیجانی و روان رنجورخویی با سلامت روان در شرایط کرونا
Publish place: The Journal of Health and Care، Vol: 25، Issue: 4
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 53
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HCJ-25-4_001
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1403
Abstract:
زمینه و هدف: سلامت روان به طور جدی به حالتهای عاطفی مانند احساسات، واکنشهای استرسی، انگیزه ها و روحیه فرد بستگی دارد. این حالتها نحوه تفکر، احساس و رفتار ما را شکل میدهد و بیشتر آنها از عملکرد تطبیقی حمایت می کنند. این پژوهش با هدف ارائه مدل ساختاری نقش واسطه ای تحمل پریشانی بین ذهن آگاهی، بدتنظیمی هیجانی و روان رنجورخویی با سلامت روان در شرایط کرونا اجرا شد.
روش کار: پژوهش حاضر از نوع همبستگی و معادلات ساختاری بود. از بین پرستاران شاغل در بیمارستانهای شهر بجنورد در سال ۱۴۰۰ (۷۰۰ نفر)، تعداد ۲۴۹ نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه های ذهن آگاهی، بدتنظیمی هیجانی، تحمل پریشانی، رگه پنج عاملی شخصیت و سلامت روان استفاده شد. داده ها با استفاده از روش های آماری همبستگی پیرسون و مدلسازی معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. تحلیل های آماری با نرم افزارهای SPSS-۲۷و LISREL-۹.۵ انجام شد.
یافته ها: نتایج آزمون معادلات ساختاری نشان داد که مدل پژوهش از برازش متوسط تا مناسب برخوردار است. بر این اساس، نتایج نشان داد متغیرهای پیشبین (ذهن آگاهی، بدتنظیمی هیجان، روان رنجوری و مدل میانجی (تحمل پریشانی) ، توانستند ۶۸ درصد از واریانس متغیر ملاک (سلامت روان) را تبیین کنند. مطابق نتایج، دو متغیر ذهن آگاهی و بدتنظیمی هیجان هم به طور مستقیم و هم با میانجیگری تحمل پریشانی بر سلامت روان موثر بودند، در حالی که متغیر روان رنجورخویی فقط به طور مستقیم بر سلامت روان، تاثیر داشت (۰/۰۵< p).
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که ذهن آگاهی پایین، بد تنظیمی هیجان، ویژگی شخصیتی روان رنجوری بالا و عدم تحمل پریشانی در پرستاران، موجب برهم زدن سلامت روان در آنها می شود. این نتایج می تواند اطلاعات ارزند ه ای را در زمینه استفاده از روش های نوین روان شناختی برای کارکنان بیمارستان ارائه نماید و متخصصین را به استفاده از روش های کارآمد جهت بهبود عملکرد افراد و استفاده از راهبرد های سازگارانه تنظیم هیجان و به دنبال آن افزایش بهزیستی روان شناختی پرستاران ترغیب نماید.
Keywords:
Authors
مریم صادق زاده
Department of General Psychology, Bojnourd Branch, Islamic Azad University of Bojnourd, Bojnourd, Iran
کاظم شریعت نیا
Department of Educational Sciences & Psychology, Branch Azadshahr, Islamic Azad University of Azadshahr, Azadshahr, Iran
نرگس رسولی
Department of Psychology, Bojnourd Branch, Islamic Azad University of Bojnourd, Bojnourd, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :