بررسی دلایل مصرف الکل در دوران پاندمی کووید- ۱۹: یک مطالعه مقطعی
Publish place: The Journal of Health and Care، Vol: 25، Issue: 1
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 90
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HCJ-25-1_002
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1403
Abstract:
زمینه و هدف: به موازات افزایش تعداد مبتلایان به بیماری کووید- ۱۹ در ایران، افزایش موارد مسمومیت با الکل گزارش شد. همزمانی این دو شیوع همگانی سبب شد تا محققین مطالعه حاضر را با هدف تعیین دلایل مصرف الکل در برهه پاندمی کووید- ۱۹ انجام دهند.
روش کار: این مطالعه، یک پژوهش مقطعی بود که در بازه زمانی اسفند ۱۳۹۸ تا فروردین ۱۳۹۹ انجام شد. در این مطالعه تمامی پرونده های پزشکی بیماران بستری شده در بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل به دلیل سوءمصرف الکل (۱۸۲ بیمار) با استفاده از چک لیست محقق ساخته مورد بررسی قرار گرفت. داده های جمع آوری شده با نرم افزار SPSS-۲۲ و با استفاده از شاخص های آماری مرکزی و پراکندگی برای بررسی میزان و نحوه توزیع متغیرها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: از ۱۸۲ بیمار بستری شده، ۱۶۸ نفر دلیل اصلی سوءمصرف خود را ترس از کرونا ذکر کردند. بیشترین نوع الکل مصرفی (۵/۸۸%)، متانول بود. شایعترین علایم بیماران، تهوع (۱/۸۴%) و اختلالات بینایی (۹/۶۵%) بود. ۱۵۹ نفر (۴/۸۷%) دچار عوارض و مشکلات شدید کلیوی شدند و ۱۰ نفر (۵/۵%) از بیماران فوت کردند.
نتیجه گیری: با توجه به افزایش مصرف الکل در زمان پاندمی کووید- ۱۹ و اثرات مخرب آن، به نظر می رسد آموزش همگانی و افزایش دانش در ارتباط با خطرات مصرف الکل و اصول صحیح پیشگیری و درمان بیماری در زمان پاندمی، ضروری است.
Keywords:
Authors
زهرا خلیلی
Department of Medical-Surgical Nursing, School of Nursing and Midwifery, Ardabil University of Medical Sciences, Ardabil, Iran
رضا نعمتی
Student Research Committee, School of Nursing and Midwifery, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran
فردانه قلی پور
Faculty of Nursing, Islamic Azad University, Khalkhal Branch, Khalkhal, Iran
سعید مهری
Department of Emergency Nursing, School of Nursing and Midwifery, Ardabil University of Medical Sciences, Ardabil, Iran
محمد تقی سوادپور
Department of Nursing, School of Nursing and Midwifery, Ardabil University of Medical Sciences, Ardabil, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :