مقایسه تاثیر سوند سرویکس و دوش آب گرم در پیشبرد سیر زایمان طبیعی و میزان تبدیل آن به عمل سزارین
Publish place: The Journal of Health and Care، Vol: 20، Issue: 2
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 67
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HCJ-20-2_005
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1403
Abstract:
زمینه و هدف: تحریک درد زایمان یکی از اقدامات شایع و ضروری در مامائی است. در بیشتر از ۱۵ درصد حاملگی ها، القاء زایمان جهت تسریع روند زایمان انجام می شود. در این پژوهش، دو روش القای زایمان شامل تعبیه سوند سرویکس و دوش آب گرم در پیشبرد سیر زایمان مورد مقایسه قرار گرفتند.
روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی روی ۱۵۰ زن باردار شکم اول ۴۱- ۴۰ هفته در فاز نهفته لیبر صورت گرفت و بیماران به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند. قبل از شروع القا برای پیشبرد لیبر در گروه اول، سوند سرویکس و در گروه دوم دوش آب گرم استفاده شد و گروه سوم تحت اقدامات روتین بخش زایمان قرار گرفتند. سپس القا با اکسی توسین در تمامی بیماران انجام گرفت. سیر پیشرفت زایمان با استفاده از آزمون های توصیفی و تحلیلی در نرم افزار SPSS-۱۶ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: میانگین سنی شرکت کنندگان در سه گروه به ترتیب ۱۱/۴۳±۲۴/۷۰، ۱۰/۲۳ ± ۲۴/۱۹ و ۱۰/۳۰±۲۳/۹۲ سال بود (۰/۷۲۸=p). عدم پیشرفت زایمانی در دو گروه اول و دوم و پست دیت شدن نوزاد در گروه سوم، شایع ترین علل شروع القای زایمان بود. در بررسی میزان درد ناشی از انقباضات رحمی، نتایج نشان داد که اختلاف آماری معنی دار بین میانگین و انحراف معیار درد قبل از مداخله در گروه ها وجود نداشت (۰/۱۶۹=p)، اما بعد از مداخله میانگین درد در همه گروه ها افزایش یافته و این اختلاف از نظر آماری معنیدار بود (۰/۰۰۱p<). همچنین بیشترین اختلاف افزایش درد بین گروه اینداکشن به تنهایی و گروه دوش آب گرم وجود داشت (اختلاف میانگین ۲/۰۸ در مقابل ۰/۰۳). فاصله زمانی شروع اتساع تا بازشدن کامل سرویکس در گروه اول کمتر (۰/۰۰۱p<) و میزان تبدیل زایمان طبیعی به سزارین در گروه سوم بیشتر از دو گروه دیگر بود (۰/۲۶۶=p).
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که تعبیه سوند سرویکس اثرات مثبتی در تسریع روند زایمانی، نسبت به دو روش دیگر دارد. در حالی که تاثیر دوش آب گرم بر کاهش شدت درد بیماران حین روند زایمانی بیشتر است.
Keywords:
Authors
منیر محمد علی پور
Department of Midwifery, Islamic Azad University, Khalkhal Branch, Khalkhal, Iran
شبنم جعفری زارع
Department of Gynecology, Faculty of Medicine, Islamic Azad University, Ardabil Branch, Ardabil, Iran
معصومه سهرابی
Department of Midwifery, Islamic Azad University, Khalkhal Branch, Khalkhal, Iran
رویا متولی
Department of Midwifery, Faculty of Medicine, Islamic Azad University, Ardabil Branch, Ardabil, Iran
سراپ اجدر اپای
Department of Midwifery, Faculty of Health Science, Atatürk University, Erzurum, Turkey
تورجه ساکار
Department of Midwifery, Faculty of Health Science, Atatürk University, Erzurum, Turkey
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :