شناسائی مکان‌های مستعد پخش سیلاب با استفاده از GIS و سیستم پشتیبانی هوشمند (مطالعه موردی ـ حوزه آبخیز جمع آبرود در شهرستان دماوند)

Publish Year: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,816

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CAGE02_067

تاریخ نمایه سازی: 24 آذر 1385

Abstract:

حوزه آبخیز جمع آبرود با مساحتی بالغ بر 49/26070 هکتار در قسمت جنوب شرق شهرستان دماوند واقع شده است. بر اساس بررسی‌های بعمل آمده بخش وسیعی از سفره آب زیرزمینی دشت هومند ـ آبسرد با مساحتی بالغ بر 5/9469 هکتار در حوزه آبریز مزبور واقع گردیده است. بر اساس بررسی‌های بعمل آمده بر روی لاگ چاههای پیرومتری و سطح ایستابی در چاههای بهره‌برداری سفره آب زیرزمینی محدوده مورد مطالعه از نوع سفره‌های آب زیرزمینی آزاد می‌باشد. در این پژوهش جهت تعیین مکانهای مناسب پخش سیلاب از پارامترهای ضخامت بخش غیر اشباع، شیب سطحی، نفوذپذیری سطحی، ضریب قابلیت انتقال و کیفیت آبرفت استفاده گردیده است. بهمین منظور با استفاده از اطلاعات مربوط به داده‌های سطح ایستابی در چاههای پیزومتری اقدام به تهیه نقشه هم ضخامت بخش غیراشباع آبرفت شده است. در ادامه با استفاده از نتایج آزمایش استوانه‌های مضاعف اقدام به تهیه نقشه نفوذپذیری سطحی شده و پس با استفاده از نقشه توپوگرافی و پردازش آن در محیط GIS نقشه شیب سطحی تهیه گریده است. در نهایت با استفاده از نتایج آزمایش پمپاژ در تعدادی از چاههای بهره‌برداری اقدام به تهیه نقشه ضریب قابلیت انتقال شده و نقشه کیفیت آبرفت بر اساس مقادیر EC در نمونه آب چاههای انتخاب که معرف کیفیت آبرفت است تهیه شده است. سپس بر اساس استاندارهای طبقه‌بندی مربوط به پارامترهای مزبور در مطالعات آبیاری و زهکشی و پروژه‌های مشابه در محیط GIS نقشه تناسب آبرفت جهت انجام عملیات تغذیه مصنوعی برای هر یک از پارامترهای عنوان شده تهیه گردیده است. سپس دیاگرام شاخه‌ای مربوط به تناسب آبرفت بر اساس اهمیت پارامترهای مزبور در محیط نرم افزار Ales طراحی گردیده و هر یک از حالتهای محتمل تعیین و تناسب آبرفت جهت انجام پخش سیلاب توسط آنها تعیین گردیده است. در ادامه لایه‌های مزبور در محیط GIS تلفیق شده و جدول خروجی آن وارد محیط Ales گردیده و پس از تعیین تناسب هر پی گون جهت انجام عملیات تغذیه مصنوعی نتایج مجدداً وارد محیط Ilwis31 گردیده و نهایتاً نقشه تناسب آبرفت سطح سفره جهت انجام عملیات پخش سیلاب تعیین گردیده است. سپس با تلفیق نقشه کاربری اراضی با نقشه تناسب آبرفت جهت انجام عملیات پخش سیلاب مکانهای مناسب آبرفت جهت انجام عملیات پخش سیلاب که فاقد معارفی هستند تعیین گردیده است. بر اساس این بررسی 19/290 هکتار از محدوده سطح سفره جهت انجام عملیات پخش سیلاب مناسب تشخیص داده شده که فاقد معارض می‌باشد.

Authors

عباس عطاپور فرد

پژوهشگران مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران

رحمان شریفی

پژوهشگران مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران

حسین گلبابائی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران

سیدمحمد میراب

پژوهشگران مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • عبدی. پ، غیومیان. ج، 1379، تعیین محلهای مناسب برای پخش ...
  • قرمز چشمه. ب، غیومیان. ج، مهدیان. م. ج، 1379، تعیین ...
  • بروشکه. الف، نجفی. الف، 1382، بررسی و شناسایی عرصه‌های پخش ... [مقاله کنفرانسی]
  • مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری، 1374، استعدادهای گسترده کشور ...
  • د آب منطقه‌ای استان تهران، 1352، ژئوفیزیک به روش ژئوالکتریک ...
  • مهندسین مشاور رویان، 1377، طرح مدیریت یکپارچه آب و خاک ...
  • سازمان تماب، 1373، گزارش چاههای پیزومتری دشت هومند آبسرد. ...
  • نمایش کامل مراجع