برآورد منحنی فیلیپس مرکب کینزین های جدید برای اقتصاد ایران
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 70
This Paper With 25 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ECOR-16-1_005
تاریخ نمایه سازی: 11 دی 1403
Abstract:
رشد مداوم سطح عمومی قیمتها در ایران، حاکی از روند افزایش کلی قیمتهاست. پویایی تورم کوتاهمدت و تعامل ادواری با متغیرهای واقعی اقتصادی، یک مساله محوری در اقتصاد کلان و بخصوص در تجزیه و تحلیل سیاستهای پولی میباشد. این مطالعه به بررسی و برآورد منحنی فیلیپس مرکب کینزینهای جدید در اقتصاد ایران طی سالهای ۱۳۸۹-۱۳۳۸ پرداخته است. متغیرهای اثرگذار بر تورم جاری در این نوع منحنی، تورم آتی، تورم وقفهدار و شکاف تولید میباشد. در برآورد مقدار شکاف تولید از سه فیلتر کالمن، هدریک- پرسکات و باند- پس استفاده گردیده است. همچنین در مدل های مورد استفاده در این بررسی برای سال ۱۳۵۷ مشاهده گردید که شکاف ساختاری مربوط به سال های پیروزی انقلاب اسلامی می باشد. نتایج نشان میدهد که مطابق با دیگر مدلهای منحنی فیلیپس که وجود اثر و نقش اصلی شکاف تولید بر تورم دوره جاری را تایید میکند، در این مدل نیز در هر سه حالت محاسبه شکاف تولیدی، این متغیر بر تورم جاری اثری معنیدار و مثبت دارد که حاکی از اثرگذاری متغیرهای واقعی در بلندمدت در کنار سیاست های پولی بر تورم است. همچنین ضریب متغیر تورم انتظاری (آتی) و تورم گذشته معنیدار گردید که نشان از این دارد که بنگاهها در تعیین قیمت خود، هم آیندهنگر و هم، گذشته نگر هستند، اما ضریب تورم انتظاری بیشتر از ضریب تورم باوقفه است و بیان می کند که بنگاه ها در تعیین سطح قیمت جاری خود بیشتر به تورم آتی توجه دارند. آزمونهای ارزیابی مدلهای تخمینی، حاکی از صحت و اعتبار برآورد میباشد.
Keywords:
Hybrid New Keynesian Philips Curve , GDP gap , Inflation , Kalman filter , Hodrick- Prescott Filter , Band- Pass Filter , منحنی فیلیپس مرکب کینزین های جدید , شکاف تولید , فیلتر کالمن , فیلتر هودریک- پرسکات , فیلتر باند- پس
Authors
علیرضا عرفانی
Associate Professor of Economics, Faculty of Economics and Management, Semnan University
ندا سمیعی
Ph.D. Student of Economics, Faculty of Economics and Management, Semnan University
فرزانه صادقی
Ph.D. Student of Economics, Faculty of Economics and Management, Semnan University
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :