ارزیابی راهکارهای موثر در کاهش جزیره حرارتی مراکز شهری با تاکید بر سطوح سرد و سطوح سبز (نمونه موردی: باز طراحی یک بلوک شهری در منطقه راه آهن شهر تهران)
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
تاریخ نمایه سازی: 8 بهمن 1403
Abstract:
زمینه و هدف: آسایش حرارتی یکی از الزامات شهر ها است. با وجود این امروزه بسیاری از شهر ها شاهد کاهش آسایش حرارتی هستند که یکی از دلایل آن افزایش جزایر حرارتی به واسطه افزایش محیط مصنوع است. کلانشهر تهران نیز سال هاست که با جزیره حرارتی روبه رو است. به همین منظور هدف این پژوهش بازطراحی و ارائه الگو برای عناصر مصنوع سیمای کف، جداره و بام در محله راه آهن تهران و یافت ترکیبی موثر از عوامل کاهنده برای کاهش جزیره حرارتی است.
روش بررسی: این پژوهش، با روش تجربی و نمونه کاوی (محله مسکونی راه آهن تهران) در تاریخ بهمن ۱۳۹۹ هجری شمسی انجام شده است. روش گرد آوری داده ها، غیرمستقیم و مستقیم و روش تحلیل، شبیه سازی با نرم افزار انویمت است. ابتدا شرایط موجود بر اساس پارامتر هایی محیطی تحلیل و پس از آن سناریو های کاهشی مجددا بر اساس همان پارامتر ها بررسی و مقایسه شده است.
یافته ها: به طور کلی مصالح معابر تاثیر بسیاری در افزایش دما دارند و تغییر آن ها به مصالح بازتابنده سبب کاهش چشم گیر دما می شود. همراهی مصالح بازتابنده معابر با بام بازتابنده و سبز نیز موثر است، اگرچه که استفاده از بام سبز به دلیل کاهش بیشتر دما و افزایش رطوبت تبخیری جایگزین بهتری محسوب می شود. اولویت استفاده از نمای سبز به ترتیب در جهات جنوبی، غربی، شمالی و شرقی است و استفاده از نمای سبز بدون همراهی سایر راهکار ها تاثیر کمتری دارد.
بحث و نتیجه گیری : استفاده توامان از مصالح بازتابنده معابر، بام سبز و افزودن نمای سبز می تواند الگو مناسبی برای کاهش اثرات جزایر حرارتی در محدوده مورد نظر و یا هر محله مشابه آن باشد.
Keywords:
Authors
کارشناسی ارشد معماری و انرژی. دانشگاه بین المللی امام خمینی، قزوین، ایران.
عضو هیئت علمی گروه معماری دانشگاه بین المللی امام خمینی، قزوین، ایران.
عضو هیئت علمی گروه معماری دانشگاه بین المللی امام خمینی، قزوین، ایران. (مسوول مکاتبات)