باز زنده سازی و ارتقاء کیفیت ساختمان های بزرگ شهری با استفاده از تابلوهای روان و نورپردازی در شب (مطالعه موردی ساختمان مرکزی شهرداری شیراز)
Publish place: The fourth international conference on architecture, construction, earth sciences and healthy environment
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 51
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MEMARCONF04_050
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1403
Abstract:
آنچه از شهر و فضاهای شهری در ذهن شهروندان نقش میبندد، اغلب مربوط به تصویری است کهآن ها هنگام روز از شهر خود دریافت میکنند. با نورپردازی مناسب شهر و فضاهای آن نه تنها درجهت خوانایی بیشتر، بلکه در ایجاد یک تصویر ذهنی مناسب و روشن از شهر در شب به مردم نیزکمک شایانی خواهد گردید. نورپردازی مناسب می تواند یکی از عوامل تقویت کننده هویت یکمکان و ارتقاء شخصیت ویژه آن محسوب شود. با نورپردازی مناسب میتوان بر جذابیت و در نتیجهسرزندگی شهر یا آرامش فضاهای آن افزود و حضور شهروندان را در فضا تقویت نمود. تابلوها جزئیاز تجهیزات شهری هستند که خارج از فضاهای بسته قرار میگیرند و کارکرد اصلی آن ها انتقالپیامی از سوی شخص، گروه و یا موسسهای به سایر شهروندان بصورت علائم اعم از نوشته و یاتصویر می باشد. یک المان سه بعدی بر روی ساختمان مرکزی شهرداری شیراز اجرا شده کهتوانایی نمایش تصاویر در شب را به صورت سه بعدی دارد. بیننده تصویر متفاوتی از این ساختماندر شب و روز مشاهده خواهد کرد. بر این اساس هدف اصلی در این مقاله مطالعه کیفیت محیط درپیرامون ساختمان شهرداری شیراز در شب بوسیله نورپردازی است. روش تحقیق از نوع توصیفی وتحلیلی بوده و داده های مورد نیاز از طریق مطالعات و مشاهدات میدانی بوده و تکمیل پرسش نامهبه شیوه تصادفی جمع آوری گردیده است. نتایج نشان میدهد که نورپردازی ساختمان فوق از نظرکیفیت محیطی مطلوب و باعث ارتقاء شخصیت این ساختمان گردیده است.
Keywords:
Authors
محمدمهدی نیکان فرد
کارشناس شهرسازی شهرداری منطقه شش، شهرداری شیراز و کارشناس ارشد معماری شیراز،ایران