بررسی اثر بلوک های معلق کروی مهاری نوع جدید بر خصوصیات پرش هیدرولیکی
Publish place: Modares Civil Engineering journal، Vol: 18، Issue: 5
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 39
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MCEJ-18-5_005
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1403
Abstract:
زمانی که آب از روی سرریز یا مجراهای تحتانی مانند دریچه عبور می کند، جریان آن فوق بحرانی بوده و انرژی جنبشی زیاد و مخربی دارد. معمولا در این حالت برای اینکه انرژی جنبشی مخرب از آب گرفته شود، از پدیده ی پرش هیدرولیکی در سازه ای بنام حوضچه آرامش استفاده می شود. ابعاد حوضچه تابعی از مشخصات پرش می باشد. به منظور بهینه سازی این حوضچه ها اقداماتی از جمله قراردادن موانع در برابر جت جریان ورودی و یا ایجاد زبری در کف جهت افزایش تلاطم و استهلاک انرژی صورت گرفته است. بر اساس مطالعات صورت گرفته، برای اولین در تحقیق حاظر استفاده از بلوک های معلق کروی مهار شده به کف حوضچه آرامش پیشنهاد می شود. این نوع بلوک ها دارای چگالی نسبی کمتر از آب و بوسیله ی مهاری از جنس پلاستیک مقاوم به کف حوضچه متصل شده اند. ویژگی اصلی این موانع بر خلاف بلوک های صلب معمول، داشتن تحرک و نوسان متناسب با جریان عبوری از آن ها می باشد. به منظور بررسی اثر موانع آزمایشات در فلوم ۳۵ سانتی متری آزمایشگاه مدل فیزیکی دانشگاه شهید چمران اهواز صورت گرفت. در پژوهش حاضر، چهار نوع آرایش به منظور مطالعه اثر آرایش این موانع در محدوده اعداد فرود ۱/۵-۳/۸ در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که عمق ثانویه، طول پرش هیدرولیکی و استهلاک انرژی در حضور این نوع بلوک ها نسبت به بستر صاف به ترتیب و بطور میانگین ۲۱، ۳۱ درصد کاهش و ۱۱ درصد افزایش داشته است. همچنین مشخص شد که تغییر آرایش موانع تغییر چندانی در میزان استهلاک انرژی ایجاد نمی کند.
Keywords:
Suspended Spherical Blocks , Energy Dissipation , Hydraulic Jump Length , Conjugate Depth , بلوک های معلق کروی , استهلاک انرژی , طول پرش هیدرولیکی , عمق ثانویه
Authors
پوریا خدری میرقاید
hydraulic structures,science and water engineering,shahid chamran,ahvaz,iran
جواد احدیان
دانشگاه شهید چمران اهواز
امین ورشوساز
hydraulic structures,water and science engineering,shahid chamran,ahvaz,iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :