ارزیابی انرژی فرایند تشکیل براده در سنگ زنی کامپوزیت با الیاف کربن و شیشه
Publish place: Modares Mechanical Engineering، Vol: 21، Issue: 12
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 46
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MME-21-12_005
تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1403
Abstract:
امروزه کامپوزیت های پلی اتر اتر کتون به دلیل نسبت استحکام به وزن و سفتی بالا، خواص ضدآلرژیکی، مقاومت بالا در مقابل کمانش و خستگی به وفور در صنایع پزشکی و هوا-فضا مورد استفاده قرار می گیرند. سنگ زنی دارای انرژی مخصوص بالایی در بین فرایندهای سنتی براده برداری می باشد. معمولا سهم بسیار بالای از انرژی فرایند به گرما تبدیل خواهد شد. با توجه به اینکه حرارت نقش بسیار مهمی را در سنگزنی پلیمرها بازی میکند، لزوم مدلسازی حرارت آن احساس میگردد. علاوه بر انرژی تشکیل براده در حین براده برداری ماده، انرژی های دیگری چون شخم زنی و اصصکاک نیز وجود دارند. سهم هر یک از این انرژی ها در راندمان فرایند تاثیر گذار است. می توان با محاسبه انرژی برش و مقایسه آن با انرژی مخصوص سنگزنی بصورت تجربی، سهم انرژی تشکیل براده را در مقابل انرژی اصطکاک و شخم زنی محاسبه نمود. با انجام آزمون گرماسنجی روبشی تفاضلی و محاسبات تئوری، مقدار انرژی تشکیل براده برابر ۰.۰۸۹ ژول بر میلیمتر مکعب برای کامپوزیت با الیاف شیشه و ۰/۱۱۸ ژول بر میلی متر مکعب برای کامپوزیت با الیاف کربن بدست آمد. در صورتی که نتایج تجربی سنگزنی نشان دهنده حداقل انرژی مخصوص ۲/۲ و ۴/۲ ژول بر میلیمتر مکعب به ترتیب برای کامپوزیت با الیاف شیشه و کربن بود. این اختلاف نشان دهنده سهم بسیار بالای انرژی شخمزنی در سنگزنی این ماده و به طور خاص مواد پلیمری است. سهم انرژی تشکیل براده که به صورت حرارت وارد قطعهکار میشود ۲۷درصد محاسبه شد. میتوان بیان کرد همه انرژی به جز ۷۳ درصد از انرژی تشکیل براده، وارد قطعهکار میگردد.
Keywords:
Polyether Ether Ketone Composite , Grinding specific energy , Chip Formation Energy , Plowing , کامپوزیت پلی اتر اتر کتون , انرژی مخصوص سنگ زنی , انرژی تشکیل براده , شخم زنی
Authors
محمد خوران
Mechanical Engineering, Esfarayen university of Technology, Esfarayen, Iran.
حسین امیرآبادی
Neyshabur, Iran
بهمن آذرهوشنگ
Professor, Mechanical Engineering, Hochschule Furtwangen University, Tuttlingen, Germany
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :