رفتار توری سایبان های کشاورزی تحت چینش های مختلف ستون ها

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 32

This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ERAMS-24-88_005

تاریخ نمایه سازی: 28 اسفند 1403

Abstract:

تولید محصولات باغی با تنش­های محیطی مواجه ­است و هر ساله خسارات سنگینی به محصولات وارد می­شود. کاربرد سایبان­ها و توری­خانه­های کشاورزی برای کاهش تنش­ها و افزایش کمیت و کیفیت محصول در چند سال اخیر به­طور قابل­توجهی توسعه یافته­اند. با اینکه بعد از ستون­ها، توری سایبان­ها و توری­خانه­های­کشاورزی مهم­ترین جز این­گونه کشت­های محافظت­شده هستند ولی اطلاعات زیادی در خصوص رفتار آن­ها تحت بار­های واردشده در دست نیست. هدف این مقاله بررسی و تحلیل رفتار توری­ها در صورت وارده شدن بار­های مختلف به آن­هاست. در این تحقیق، نمونه سایبان­های اجرا شده در سطح کشور بررسی شدند. برای تحلیل تنش و محاسبه تغییرمکان توری­ها، با توجه به نحوه نصب و کارکرد، بار برف و شکل برف­گیری آن­ها از نرم­افزار SolidWorks استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد با چینش فاصله بین ستون­ها و عرض به­کار رفته برای توری­ها، حداکثر بار برف مجاز قابل تحمل آنها ۵/۵۲-۴۰ کیلوگرم در مترمربع است. همچنین مشخص شد تغییر فاصله ستون­ها و عرض راهروها می­توانند ضمن کاهش تجمع برف، نقشی مستقیم در پایداری سازه داشته باشند به­طوری‎که متناسب با بار منطقه، فاصله ستون­ها به­گونه­ای می­تواند تنظیم شود که امکان کرنش و تنش کمتری در توری به­وجود آید و توری قابلیت بارگیری بیشتری پیدا کند. با توجه به تفاوت­های نه­چندان چشمگیر، جنبه اقتصادی در انتخاب فاصله ستون­ها می­تواند نقش تعیین­کننده­ای داشته باشد. این موضوع (تغییر فاصله عرض ستون­ها)، می­تواند به­عنوان یک مزیت در توری­های سایبان نیز در نظر گرفته شود. محاسبات نشان دادند که شرایط تسلیم در توری­ها به­شدت متاثر از تغییرمکان در آنهاست. به­عبارت دیگر، با انتخاب فاصله مناسب بین ستون­ها در ردیف راهرو و امکان ایجاد خیز بیشتر در توری­ها، ظرفیت تحمل افزایش خواهد یافت اما باید توجه کرد که سطح بارگیری وسیع­تر می­شود و توری سایبان باید بار برف بیشتری را تحمل کند.

Keywords:

بارگذاری , توری , شبیه سازی , کشاورزی محافظت شده , محیط های کنترل شده کشاورزی

Authors

قاسم زارعی

دانشیار پژوهش، موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

جلال جوادی مقدم

استادیار پژوهش، موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

سید معین الدین رضوانی

استادیار پژوهش بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، همدان، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Behera, B. P., Pattnaik, R. R., Das, M., & Jena. ...
  • Croce, P., Formichi, P., Landi, F., Mercogliano, P., Bucchignani, E., ...
  • Derek, L., Kozak, B., & Liel, B. (۲۰۱۵). Reliability of ...
  • Javadi Moghaddam, J., & Zarei, Gh. (۲۰۲۳). Design and analysis ...
  • Mahmodi, R. (۲۰۲۰). Principles of shade house construction in gardens. ...
  • Xiaoying, S., Rijin, H., & Yue, W. (۲۰۱۸). Numerical simulation ...
  • نمایش کامل مراجع