پایش تولید، انتقال وترویج دانش مبتنی برشواهد در مراکز تحقیقاتی و پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام وارائه راهکارهایی برای بهبود: مطالعه تلفیقی متوالی
Publish place: Payesh، Vol: 24، Issue: 1
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 46
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PAHM-24-1_002
تاریخ نمایه سازی: 29 اسفند 1403
Abstract:
مقدمه: استفاده از دانش مبتنی بر شواهد و منطبق بر نیازهای جامعه به عنوان یک سرمایه انسانی برای قرار گرفتن در مسیر درست دانشی تحت تاثیر عوامل متعدد و امروزه برای رقابت در بازارهای جهانی برای رونق کسب و کار نمی توان از این موضوع مهم چشم پوشی کرد. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت مراکز تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام از منظر تولید دانش، انتقال دانش و مبتنی بر شواهد و راهبردهایی برای ارتقای وضعیت انجام شد.
مواد و روش کار: این مطالعه تلفیقی متوالی غیر همزمان، از نوع تبیینی و متشکل از دو بخش کمی و کیفی و در سه مرحله مستقل شامل (توزیع و تکمیل پرسشنامه استاندارد، تحلیل محتوای کیفی با استفاده از مصاحبه نیمه ساختارمند و توافق ۵ درجه ای لیکرت) انجام شد. از نمونه گیری هدفمند با مصاحبه های نیمه ساختارمند تا رسیدن به اشباع داده ای استفاده گردید. در تجزیه و تحلیل داده های کمی از آمارهای توصیفی و در تجزیه و تحلیل داده های کیفی از نرم افزار استفاده شد.
یافته ها: متوسط نمره کل مراکز تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام از ابعاد چهارگانه سوال پژوهش، تولید دانش، انتقال دانش و ترویج استفاده از شواهد ۶/۷۰ درصد برآورد گردید براساس مشخصات دموگرافیک ۶۰ درصدشرکت کنندگان مرد و ۴۰ درصد زن بودند. در نهایت در مرحله کیفی ۵ مضمون شامل شبکه سازی، اولویت گذاری، بین المللی سازی، جذابیت سازی و ارزش زایی در ۱۰ طبقه و ۱۲ زیر طبقه و با توافق کلی ۹۰/۴۶% به عنوان راهبردها و راهکارهای نهایی برای بهبود وضعیت استخراج گردید.
نتیجه گیری: نتایج این مدل می تواند کمک فراوانی به سیاستگذاران در خصوص ایجاد، ذخیره، اصلاح و کاربرد دانش های پنهان بنماید. نتایج مطالعه بینش جدیدی را در خصوص راهبردها نشان ارائه داد. پیشنهاد می شود مطالعات جامع تری در سایر مراکز تحقیقاتی انجام شود.
Keywords:
Authors
معصومه میرزایی
Department of Prehospital Medical Emergencies and Health in Disasters and Emergencies, School of Allied Medical Sciences, Ilam University of Medical Sciences, Ilam, Iran
پیغام حیدرپور
Virtual School of medical education and management, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
جعفر بازیار
Virtual School of medical education and management, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :