ارایه یک چهار چوب یکپارچه در جهت بهبود طراحی فضاهای شهر با تمرکز بر شاخص های پدافند غیر عامل (مورد مطالعه: منطقه6 شهر تهران)
This With 28 Page And PDF Format Ready To Download
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
Abstract:
چکیده
تهران، به عنوان بزرگ ترین مرکز جمعیتی کشور، بیشترین نیروی انسانی، سرمایه گذاری و طرح های اقتصادی را جذب کرده است. تمرکز بالای جمعیت و زیرساخت ها در این کلانشهر، آن را در برابر بحران های طبیعی و انسانی آسیب پذیر می سازد. بنابراین، بررسی دقیق و جامع از منظر پدافند غیرعامل ضروری به نظر می رسد.. این پژوهش به بررسی و ارایه یک چهار چوب یکپارچه در جهت بهبود طراحی فضاهای شهر با تمرکز بر شاخص های پدافند غیر عامل در منطقه6 شهر تهران است. جمعیت زیاد و تراکم بالای ساخت وساز، این مسئله را پیچیده تر کرده و لذا این تحقیق به دنبال کاهش آسیب پذیری از طریق ارائه تدابیر پدافند غیرعامل در طراحی شهری است. جهت دستیابی به اهداف پژوهش از روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP) استفاده شده است. با استفاده از این روش، به وزن دهی معیارهای مختلف پرداخته و سپس با استفاده از نرم افزار سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)، نقشه پهنه بندی آسیب پذیری تهیه و منطفه 6 را به پنج طبقه شامل بسیار کم، کم، متوسط، زیاد و بسیار زیاد تقسیم بندی کرده است. این طبقه بندی بر اساس شاخص هایی نظیر تراکم ساختمانی، کاربری زمین و نزدیکی به مراکز حیاتی انجام شده است. از مجموع 29050 قطعه زمین، 2.6٪ در دسته بسیار کم، 15.1٪ در دسته کم، 49.9٪ در دسته متوسط، 29.8٪ در دسته زیاد و 2.6٪ در دسته بسیار زیاد قرار دارند. نتایج نشان می دهد که بخش قابل توجهی از منطقه دارای آسیب پذیری متوسط تا زیاد است، که ضرورت اجرای اقدامات پدافند غیرعامل و توجه ویژه به مناطق با آسیب پذیری بسیار زیاد را نمایان می سازد.
کلیدواژه ها: تحلیل آسیب پذیری، پدافند غیرعامل، تهران، مدل تحلیل سلسله مراتبی ، راهکارهای طراحی شهری
Keywords:
کلیدواژه ها: تحلیل آسیب پذیری , پدافند غیرعامل , تهران , مدل تحلیل سلسله مراتبی , راهکارهای طراحی شهری
Authors
مهدی عرب
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری و شهرسازی
الهام سرکرده ای
هییت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود
دانیال منصفی پراپری
هییت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود
مراجع و منابع این :
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود لینک شده اند :