بررسی پارامترهای پوشش گیاهی حوزه آبخیز گلندرود چمستان با تاکید بر تراکم دام در مرتع (مطالعه موردی : اکسیستم مرتعی سی جا)

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 925

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

DESERTWETLAND03_353

تاریخ نمایه سازی: 28 آذر 1392

Abstract:

مرتع یک اکوسیستم طبیعی است که در برگیرنده منابع عظیمی از ذخایر ژنتیکی و تنوعی از گونه های گیاهی است و بخش بزرگی ازتنوع زیستی را در خود جای داده است. مراتع کشور، در حال حاضر بر اثر چرای بیش از حد ،سیر قهقرایی دارد و دام موجود در عرصهمراتع بیش از سه برابر ظرفیت تولیدی آنهاست. منطقه مورد مطالعه با وسعتی برابر 500 هکتار در شمال ایران، استان مازندران و درشهرستان چمستان واقع شده است در این مطالعه اقدام به بررسی تنوع گونه ای، وضعیت مرتع با روش چهار فاکتوره، تولید به روش تخمین نظری گیاهان گردید. بدین منظور ابتدا جهت شناسایی کامل ومعرفی فلور منطقه از روش پیمایش زمینی که یکی از روشهایمرسوم مطالعات تاکسونومیک منطقهای می باشد استفاده شد. در این تحقیق 35 گونه متعلق به 8 تیره گیاهی در منطقه جمع آوریو شناسایی شد که نشان از تنوع پایین گونه ای در آنجاست. وضعیت مرتع در روش چهار فاکتوره با امتیاز 41 بیانگر این مطلب بوده که وضعیت مرتع خوب بوده است که این شرایط مناسب مرتع سی جا به دلیل مدیریت خوب مرتعدار، داشتن چند مرتع دیگر و پراکنش مناسب دام در مرتع مورد نظر، پراکنش آبی در مرتع و اسکان کمتر از طول دوره چرایی مرتع ( 65 روز) برای مرتع فوق میباشد با مدیریت صحیح چرا با توجه به پتانسیل آب، خاک و پوشش گیاهی هر منطقه می توانیم به ارتقاء وضعیت عرصه های مرتعی کمک کرده و محصولات علوفه ای و دامی پایداری را داشته باشیم

Authors

وحید رستمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تربیت مدرس

مرتضی عراقی

دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تربیت مدرس

بهنام بهرامی

دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تربیت مدرس

حمید یوسفی

دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :