CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی پارامترهای پوشش گیاهی حوزه آبخیز گلندرود چمستان با تاکید بر تراکم دام در مرتع (مطالعه موردی : اکسیستم مرتعی سی جا)

عنوان مقاله: بررسی پارامترهای پوشش گیاهی حوزه آبخیز گلندرود چمستان با تاکید بر تراکم دام در مرتع (مطالعه موردی : اکسیستم مرتعی سی جا)
شناسه ملی مقاله: DESERTWETLAND03_353
منتشر شده در سومین همایش ملی مقابله با بیابان زایی و توسعه پایدار تالابهای کویری ایران در سال 1391
مشخصات نویسندگان مقاله:

وحید رستمی - دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تربیت مدرس
مرتضی عراقی - دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تربیت مدرس
بهنام بهرامی - دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تربیت مدرس
حمید یوسفی - دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تربیت مدرس

خلاصه مقاله:
مرتع یک اکوسیستم طبیعی است که در برگیرنده منابع عظیمی از ذخایر ژنتیکی و تنوعی از گونه های گیاهی است و بخش بزرگی ازتنوع زیستی را در خود جای داده است. مراتع کشور، در حال حاضر بر اثر چرای بیش از حد ،سیر قهقرایی دارد و دام موجود در عرصهمراتع بیش از سه برابر ظرفیت تولیدی آنهاست. منطقه مورد مطالعه با وسعتی برابر 500 هکتار در شمال ایران، استان مازندران و درشهرستان چمستان واقع شده است در این مطالعه اقدام به بررسی تنوع گونه ای، وضعیت مرتع با روش چهار فاکتوره، تولید به روش تخمین نظری گیاهان گردید. بدین منظور ابتدا جهت شناسایی کامل ومعرفی فلور منطقه از روش پیمایش زمینی که یکی از روشهایمرسوم مطالعات تاکسونومیک منطقهای می باشد استفاده شد. در این تحقیق 35 گونه متعلق به 8 تیره گیاهی در منطقه جمع آوریو شناسایی شد که نشان از تنوع پایین گونه ای در آنجاست. وضعیت مرتع در روش چهار فاکتوره با امتیاز 41 بیانگر این مطلب بوده که وضعیت مرتع خوب بوده است که این شرایط مناسب مرتع سی جا به دلیل مدیریت خوب مرتعدار، داشتن چند مرتع دیگر و پراکنش مناسب دام در مرتع مورد نظر، پراکنش آبی در مرتع و اسکان کمتر از طول دوره چرایی مرتع ( 65 روز) برای مرتع فوق میباشد با مدیریت صحیح چرا با توجه به پتانسیل آب، خاک و پوشش گیاهی هر منطقه می توانیم به ارتقاء وضعیت عرصه های مرتعی کمک کرده و محصولات علوفه ای و دامی پایداری را داشته باشیم

کلمات کلیدی:
مرتع، لیست فلورستیک، چرای دام، چمستان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/222989/