تعیین حدود تخریب جنگل نسبت به کانون روستا به کمک شاخصهای تنوع گون ای درختی و ارائه راهکارهای احیاء و حفاظتاز این جنگلها (مطالعه موردی: آذربایجان غربی

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 559

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

DESERTWETLAND03_375

تاریخ نمایه سازی: 28 آذر 1392

Abstract:

جنگلهای زاگرس جزو مهمترین اکوسیستمهای جنگلی کشور به لحاظ اکولوژیک و اقتصادی هستند. جهت انجام این تخقیق،جنگلهای سامانه عرفی روستای سیپکان در شهرستان سردشت استان آذربایجان غربی جهت مطالعه انتخاب شد. فاصله از کانونروستا به طبقاتی با فاصله 200 متر از یکدیگر تقسیم بندی شد و تا مرز سامان عرفی روستا ( 2200 متری) ادامه پیدا میکند (طبقه فاصله ای 200 تا 2200 متری از مرکز روستا) . آماربرداری به این گونه بود که در دو محور عمود برهم و در فاصله 200 متر از یکدیگر در 4 حهت اصلی اقدام به پیاده کردن قطعات نمونه 400 متر مربعی کرده و در هر قطعه نمونه اطلاعات گونه درختی وتعداد درختان برداشت شد. از شاخصهای تنوع گونهای شانون، سیمپسون، منهنیک و مارگالوف جهت مقایسه تنوع گونهای استفاده شد. . از آزمون تجزیه واریانسبا سطح اطمینان 95 درصد جهت مقایسه شاخصهای تنوع زیستی در طبقات فاصله از روستا استفاده شد. از نرم افزارSpss و 16 Biodiversityجهت آنالیز دادهها استفاده شد. نتایج نشان داد که در جنگل سامان روستا 6 گونه درختی وجود دارد و میزان متوسط شاخصهای تنوع گونهای با افزایش فاصله از روستا افزایش مییابد به علت مسائل اقتصادی و عدم دسترس کافی کاهش مییابد و در فاصله بیشتر از 1600 متر به حد صفر میرسد. اختلاف بین متوسط شاخص- های تنوع گونهای از لحاظ آماری معنیدار میباشد. جهت مدیریت بهتر این جنگلها و افزایش تنوع گونهای و به پیروی از آنپایداری جنگل و منابع طبیعی پیشنهاد میشود که در فواصل نزدیک روستا طرح های حفاظتی و حمایتی متمرکز گردد تا پوشش جنگل احیاء شود و این طرحها تا فاصله 1600 متری از روستا متمرکز گردد.

Keywords:

Authors

مازیار حیدری

دانشجوی دکتری جنگلداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری

رضا حسین حیدری

استادیار گروه جنگلداری دانشگاه رازی کرمانشاه، کرمانشاه

سیدانور حسینی

ریاست اداره منابع طبیعی شهرستان پیرانشهر، آذربایجان غربی

نقی شعبانیان

استادیار گروه جنگلداری دانشگاه کردستان، سنندج

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • امیری، م، 1387. مقایسه تراکم زادآوری و تنوع گونه‌ای در ...
  • شاکری، ز، 1385. بررسی اثرات اکولوژیک و جنگل‌شناسی گیازنی بر ...
  • _ با بیابان‌زایی و توسعه ادار تالاب‌های کویری ایران، اراک، ...
  • فتاحی، م، 1373. بررسی جنگل‌های زاگرس و مهمترین عوامل تخریب ...
  • Johnson. K, 1996. Biodiversity and productivity and stability of ecosystems ...
  • نمایش کامل مراجع