CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مقایسه مشخصه های کمی بذر بنه (گونه اصلی در جنگل ایرانی تورانی) در طبقات ارتفاع ازسطح دریا جهت استفاده از این گونه در احیاء پوشش جنگل (مطالعه موردی: یزد)

عنوان مقاله: مقایسه مشخصه های کمی بذر بنه (گونه اصلی در جنگل ایرانی تورانی) در طبقات ارتفاع ازسطح دریا جهت استفاده از این گونه در احیاء پوشش جنگل (مطالعه موردی: یزد)
شناسه ملی مقاله: DESERTWETLAND03_379
منتشر شده در سومین همایش ملی مقابله با بیابان زایی و توسعه پایدار تالابهای کویری ایران در سال 1391
مشخصات نویسندگان مقاله:

مازیار حیدری - دانشجوی دکتری جنگلداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری
سیدانور حسینی - ریاست اداره منابع طبیعی پیرانشهر، آذربایجان غربی
سروش ذبیح اللهی - دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری دانشگاه تهران، کرج
رضا حسین حیدری - استادیار گروه جنگلداری دانشگاه رازی کرمانشاه، کرمانشاه

خلاصه مقاله:
بذر عامل در امر احیا، توسعه جنگلها و جنگلکاریها محسوب و در این میان انتخاب بذور با کیفیت و رسیده و پر دارای اهمیت بسیاری است. با هدف مقایسه مشخصههای کمی بذر درخت بنه در طبقات ارتفاع از سطح دریا، جنگل باغشادی، در شهرستان خاتم- واقع در جنوبیترین نقطه استان یزد انتخاب شد. منطقه فوق به سه کلاسه ارتفاعی؛ کلاسه 1، کمتر از 2200 متر؛ کلاسه 2500 ،2 2200 متر و کلاسه 3، بیشتر از 2500 متر از سطح دریا تقسیم شد و در هر طبقه ارتفاع از سطح دریا جغرافیایی تعداد 20 درخت بنه انتخاب شد و در کل در بخش 60 درخت بنه نمونه بذر جمعآوری و مشخصههای کمی وزن 1000 دانه، درصد پوکی بذر، طول بذر و عرضبذر اندازهگیری شد. از آزمونtمستقل و دانکن با سطح اطمینان 95 درصد جهت مقایسه مشخصههای کمی بذور در بخش قرق و غیر قرق و جهتهای جغرافیایی استفاده شد. نتایج نشان داد که بین مشخصههای وزن 1000 دانه، درصد پوکی، طول بذر و عرضبذر در طبقات ارتفاع از سطح دریا اختلاف معنیدار در سطح 95 درصد وجود داشته و مقدار مشخصههای فوق در طبقه ارتفاعی 25-2200 متر از سطح دریا به ترتیب 50 گرم، 12 درصد 8/4 و7 میلیمتر است. نتایج نشان داد که قرق بر وضعیت کمی و کیفی بذر درختان بنه تأثیر مثبت داشته و درصد پوکیدگی بذر درختان در دامنه جنوبی بیشتر از دامنههای دیگر بوده و لحاظ مشخصههای وزن 1000 دانه، طول بذر و عرضبذر در بخش قرق و غیر قرق دامنه شمالی بر دیگر جهتهای جغرافیاییبرتری دارد. بذور موجود در دامنه شمالی دارای پوکیدگی کمتر و وضعیت کمی بهتری هستند مناسبتر هستند، در کل بذر درختان واقع در دامنه شمالی بخش قرق جهت جنگلکاری در مناطق خشک و نیمه خشک از اهمیت بیشتری برخوردارند و باید بیشتر مد نظر قرق گیرند.

کلمات کلیدی:
یزد ، جنگل باغ شادی، بذر بنه، وزن 1000 دانه، طول و عرضبذر، ارتفاع از سطح دریا

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/223014/