ارزیابی توان محیط زیست نواحی خشک و نیمه خشک شهرستان اراک برای توسعه شهری با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبیGIS و(AHP)

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 890

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

DESERTWETLAND03_697

تاریخ نمایه سازی: 28 آذر 1392

Abstract:

هر سرزمین متشکل از عوامل و عناصر متعددی واقع در سطح و یا نزدیک سطح زمین است که به صورت انفرادی و یا ترکیبی، در مناطق مختلف با یکدیگر متفا وت هستند . عوامل و عناصرشکل دهنده ی نواحی مختلف را منابع طبیعی و یااکولوژیکی می نامند که شامل منابع فیزیکی و زیستی است و به صورت منفرد و یا ترکیبی مورد بهر ه برداری انسان قرار می گیرند . استفاده از سرزمین، بدون در نظر گرفتن تفاوت های اکولوژیک و پتانسیلهای محیطی، باعث پیامدهای ناگوار وتخریب محیط زیست می شود که درنهایت، منابع طبیعی را در معرض تهدید قرار داده و محیط را ازتوسعه ی پایدار دور می کند.شهرستان اراک با اقلیم خشک و نیمه خشک به طور کلی و اکوسیستم های مناسب و مساعد برای زیست انسانی و تنوع جاذبه های طبیعی و چشم اندازها و مناظر با ارزش زیست محیطی، از مهم ترین نقاط جمعیت پذیر کشور است؛ ازاین رو، رشد شهرها و سکونتگاه های روستایی و در پی آن سایر زیرساخت ها و تأسیسات انسانی مورد نیاز، ناگزیر از ارزیابی توان اکولوژیک کاربری مناسب واختصاص پهنه هایی از شهرستان برای این نوع کاربری شده است . در این تحقیق با استفاده از روش ارزیابی چند معیاره مکانی و در محیط سیستم اطلاعات جغرافیایی پهنه های مناسب توسعه درشهراراک با استفاده از 9 معیار اصلی و 50 زیرمعیار فرعی مورد شناسایی قرار گرفتند .معیارهای اصلی شامل لغزش ، اقلیم ،خاک ،شکل سرزمین ،کاربری اراضی ،زمین شناسی ، پوشش گیاهی،ارتفاع و آبراهه بودند که برای تعیین اهمیت معیارها و زیرمعیارهای شناسایی شده جهت گزینش پهنه های توسعه از روش دلفی استفاده شد .سپس با توجه به وزن معیارها و زیر معیارها ی داده شده توسط نرم افزار 11expert choiceاین اعداد را وارد محیط 9.3ARC GIS نمودیم و در نهایت نقشه نهایی مکان یابی توسعه شهری در اراک حاصل شد

Authors

مریم کیشانی فراهانی

دانشجوی کارشناسی ارشد ارزیابی و آمایشسرزمین ، دانشگاه پیام نور تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ادهمی مجرد، محمد حسین .(1368). مقایسه سه روش ارزیابی منابع ...
  • - احمدی زاده علاف، سید سعید رضا(1382) تعیین و به ...
  • میرکتولی، جعفر(1389) .ارزیابی توان اکولوژیک کاربری توسعه ی شهری با ...
  • - منوری، سید مسعود(1386) ارزیابی توان محیط زیست حوضه آبخیز ...
  • Abdoos, M. and Mozayani N., 2005, Fuzzy Decision Making Based ...
  • Bahreing, H., 1991, Conception and Specifications of Frame Planning, Complete ...
  • Malchophski, T., 2006, Geographic Information System and Mlti Criteria Decision ...
  • Majnoonian, Herrich, 1997, Tehran National Park Planning, (Park Management), Tehran, ...
  • Mirdavoody, H., 1999, The Study and the Determination of Markazi ...
  • نمایش کامل مراجع