قابلیت های استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی در مدلسازی هندسی توده سنگ های درزه دار (مطالعه موردی: بلوک تکتونیکی I معدن چغارت)

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 656

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

GEOTEC01_251

تاریخ نمایه سازی: 9 بهمن 1392

Abstract:

ناپیوستگی ها به عنوان یکی از مهمترین عوامل آنیزتروپی وناهمگنی درتوده های سنگی محسوب می شوند و تاثیر عمیقی در رفتار مکانیکیو هیدورلیکی این محیط ها دارند. از این رو مدلسازی شبکه هندسی ناپیوستگیها در توده سنگهای درزهدار مرتبط با پروژههای عمرانی، معدنیو مهندسی نفت ضروری میباشد. روش های استفاده شده شبیهسازی شبکه ناپیوستگی های توده سنگهای درزهدار شامل روش قطعی، آماریو زمین آماری می باشند. در روشهای آماری توابع توز یع پارامترهای ناپیوستگیها مورد توجه قرار می گیرند. تصادفی در نظر گرفتن متغییرهاو عدم توجه به ویژگی فضایی پارامترهای ناپیوستگیها در توده سنگ مهمترین عیب این روش می باشد. پارامترهای هندسی درزه ها می توانندتوسط روشهای زمین آماری به حسب وجود خودهمبستگی و یا وابستگی فضایی بین آنها مورد تخمین قرار گیرند. علی رغم مزایای این روش،زمین آمار نیازمند اطلاعات زیاد توزیع شده در توده و دقت بالا در واریوگرافی و تخمین است که معمولا دسترسی به آن پر هزینه و پیچیدهمی باشد. امروزه روش شبکه عصبی به عنوان یک تخمین گر قدرتمند توانسته است پیچیدگی های ارتباط بین این پارامتر ها را مدل سازی نماید ونتایج حاصل از تخمین پارامترهای هندسی بلوک تکتونیکی یک معدن چغارت با استفاده از روش شبکه عصبی حاکی از آن است که این تکنیکبا عبور از مشکلات و پیچیدگی های تخمین بروش زمین آماری و تنها با استفاده ازمحاسبات ساده الگوی توزیع پارامترهای هندسی را شناخته وبادقتی بالاتر از زمین آمار به تخمین آنها پرداخته است. لذا استفاده از شبکه عصبی در مدلسازی و تخمین پارامترهای هندسی ناپیوستگی ها پیشنهادمی گردد.

Keywords:

پارامترهای هندسی ناپیوستگی ها , شبکه عصبی , مدلسازی هندسی , واریوگرافی , زمین آمار

Authors

منصور قاصدزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک سنگ ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافق

علیرضا یاراحمدی بافقی

استادیار و عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی معدن و متالورژی، دانشگاه یزد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • یاراحمدی باقی، ع. (1389)، مدلسازی مجدد زمین شناسی معدن سنگ ...
  • Chaoshui, Xu. and Dowd, P. (2010), " A new computer ...
  • Nam, H.T. and Sheik S.R.(2006), " Modelling Discrete Fracture Networks ...
  • Kaviani, D. Sch lumberger, J. Jensen, L. (2008) , " ...
  • نمایش کامل مراجع