بررسی کاهش مصرف انرژی در فرآیند آمونیاک و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 740

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

EECICO01_062

تاریخ نمایه سازی: 18 بهمن 1392

Abstract:

دراین مقاله وضعیت مصرف انرژی در فرآیندهای مختلف تولید آمونیاک در کشور بررسی گردیده است. مقایسه انر‍ژی بری فرآیندهای مذکور با نرمهای جهانی و هم چنین انحراف واحدهای عملیاتی از این نرمها و شرایط طراحی خود واحد، بیانگر تلفات انرژی بوده است که این تلفات مورد بررسی قرار گرفته است]3[. آنالیز انحراف از شرایط طراحی و تکنولوژی های برتر در این مقاله انجام و راهکارهای کاهش مصرف انر‍‍ژی و انتشار گازهای گلخانه ای مورد بررسی قرار گرفته است.یکی از این راهکارها انتگراسیون توربو اکسپندرها با واکنشهای فاز گاز فشار بالا بمنظور تبدیل مستقیم گرمای واکنش به کار محوری یا الکتریسته می باشد. مثالهای کاربردی انتگراسون توربواکسپندرها با فرآیندهای شیمیایی بسیار کم بوده و به تعدادی Patent محدود می شود. بررسی های بعمل آمده نشان میدهد که متوسط شاخص مصرف انرژی واحد مذکور معادل084/48گیگاژول بر تن است که در حدود21% بالاتر از مقادیر پیش بینی شده در شرایط طراحی می باشد. از طرفی در تکنولوژی روز دنیا این شاخص معادل 31 گیگاژول بر تن می باشد که حدود 5/35% کمتر از شرایط عملیاتی است. .نتایح بدست آمده بیانگر است که میزان مصرف انرژی به ازاء هر تن آمونیاک در واحدهای موجود 5/5% در واحدهای جدیدالاحداث 8% کاهش می یابد .ازسویی فرآیند تولید آمونیاک بشدت انرژی بر می باشد که موجب تولید و انتشار مقادیر زیادی از گاز های گلخانه ای می گردد]1.[در کنار مصرف بالای انرژی برای تولید محصول، روزانه مقادیر قابل توجهی ازگازهای گلخانه در محیط منتشر می شود، این عمل علاوه بر مشکلات زیست محیطی ، بروز عوامل زیان آور محیطی مانند نور، صوت و بو گردیده و از طرفی سبب اتلاف منابع انرژی می گردد.در این روش نشر دی اکسید کربن 35/1 میلیون تن درسال کاهش می یابد که بیانگر پتانسیل 17درصدی است. در این مقاله ضمن بررسی شاحص های انرژی بری فرآیند آمونیاک و مقایسه آن با شرایط طراحی واحد، تحلیل فاصله شاخصهای عملیاتی با طراحی و پتانسیل های بهبود مصرف انرژی و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای بررسی گردیده است.

Keywords:

مصرف انرژی ویژه (SEC)- بهینه سازی مصرف انرژی- توربواکسپندر , بازیافت انرژی , Trigeneration , انتگراسیون فرآیند , تولید آمونیاک

Authors

شهرام گوهری فر

کارشناس ارشد مهندسی شیمی، شرکت بهینه سازی مصرف سوخت

نصرالله مجیدیان

دکتری مهندسی شیمی ، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

مجید سمیع پورگیری

دکتری مهندسی شیمی ،عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

احمد خوش گرد

دکتری مهندسی انرژی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Mohan Jiang, W Michael Griffin, Chris Hendrickson, Paulina Jaramillo, Jeanne ...
  • LUO Shu-lin, 201 1. "Analysis On flare gas recovery with ...
  • نمایش کامل مراجع