بررسی غلظت ذرات معلق ایستگاههای مترو و مقایسه آن با هوای سطح شهر تهران در سال 1390

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,509

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

EECICO01_083

تاریخ نمایه سازی: 18 بهمن 1392

Abstract:

امروزه کلان شهرهایی همچون تهران با مشکلات زیادی از جمله آلودگی هوا که روز به روز افزایش می یابد مواجهه هستند. در بین سیستم های حمل و نقل عمومی، مترو به دلائل متعددی از جمله، کیفیت بالای حمل و نقل،کاهش جمعیت سطح خیابان ها، پر کردن خلاء های موجود در سیستم حمل و نقل عمومی و همچنین بالابردن ظرفیت سطح جاده ها مورد توجه قرار گرفته است، به طوریکه در تهران روزانه میلیونها نفر با این وسیله حمل و نقل جابه جا می شوند. ازاینرو کیفیت هوای چنین مکان هایی بایستی مناسب و مطلوب باشد. لذا هدف از این مطالعه بررسی غلظت 10PM و 5/2PM در تعدادی از ایستگاههای مترو تهران و مقایسه آن با هوای بیرون بود. در این مطالعه تجربی، کاربردی غلظت 10PM و 5/2PM در 6 ایستگاه زیرزمینی و روزمینی ایستگاههای مترو تهران مورد اندازه گیری قرار گرفت. غلظت ذرات معلق در هر ایستگاه بر روی 4 نقطه اندازه گیری شد. جهت اندازه گیری غلظت10PM و 5/2PM از یک دستگاه قرائت مستقیم پایش ذرات معلق HAZ DUST EPAM 5000 با دبی 4 لیتر در دقیقه استفاده شد. همزمان غلظت 10PM و 5/2PM در قسمت بیرونی ایستگاه نیز مورد اندازه گیری قرار گرفت و نتایج حاصله با استانداردهای موجود مقایسه شد. از روش آمار توصیفی، آزمون تی یک نمونه ای و رگرسیون لجستیک جهت تحلیل آماری پارامترهای مؤثر بر انتشار غلظت ذرات معلق و جهت تفسیر از نرم افزار 18 SPSS و Excel استفاده شد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که میانگین غلظت 10PM و 5/2PM در ایستگاههای زیرزمینی به ترتیب 4/32±58/3 و 23 ± 05/3 میکروگرم برمترمکعب و میانگین غلظت 10PM و 5/2PM در ایستگاههای روزمینی به ترتیب 1/28 ± 69/3 و 3/16± 37/3 میکروگرم بر مترمکعب بود. همچنین میانگین غلظت 10PM و 5/2PM در هوای آزاد به ترتیب 6/84±52/6 و 3/58±62/5 میکروگرم بر مترمکعب بود. نتایج این مطالعه مشخص نمود که غلظت10PM و 5/2PM در ایستگاههای مترو پایین تر از استاندارد بود و هوای ایستگاههای مترو در مقایسه با هوای بیرون بهتر بود. نتایج تحلیل آماری بین عوامل مؤثر در انتشار غلظت ذرات معلق نشان داد که بین ذرات معلق با جمعیت رابطه معنی داری وجود نداشت (05/0 < Pvalue). ولی بین ذرات معلق با سیستم تهویه ایستگاه رابطه معنی داری وجود داشت (05/0 > Pvalue).

Authors

حسین راعی شکتایی

کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط، واحد ایمنی و بهداشت خطوط ۱و۴ مترو ی تهران

سعید متصدی زرندی

دانشیار گروه مهندسی بهداشت محیط. دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سید محمد عرب نجفی. مدیر ایمنی، بهداشت و طب کار شرکت بهره برداری مترو تهران

ابوالفضل معینی

رئیس ایمنی و بهداشت خطوط ۱و۴ شرکت بهره برداری مترو تهران

فاطمه حسین زاده

کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط. دانشگاه علوم پزشکی مازندران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • - حسین زاده، ادریس، سمرقندی، محمدرضا، قربانی شهنا، فرشید، روشنایی ...
  • - Kim, K.Y, Kim, Y. SH and Rol, Y.M: Spatial ...
  • _ جعفری، محمد جواد، عتابی، فریده و خرم، محسن: بررسی ...
  • [J- Jung, H.J, Kim, B, Ryu, J, Maskey, S, Kim, ...
  • - Lian, Z, jiang, C, Zhou, Z, Chen, H and ...
  • - Kam, W, Cheung, K and Sioutasm C: Particulate matter ...
  • - Murruni, L.G, Solanes, V, Debray, M, Kreiner, A.J, Davidson, ...
  • - Cheng, Y.H, Lin, Y.L and Liu, C.C: Levels of ...
  • - Kim, Y.S, Roh, Y.M, Lee, C.M and Park, w. ...
  • نمایش کامل مراجع