ارزیابی وضعیت تغذیهای پیاز با استفاده از روش انحراف از درصد بهینه DOP در استان آذربایجان غربی

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 622

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCSSA01_105

تاریخ نمایه سازی: 22 بهمن 1392

Abstract:

مطالعات متعدد همبستگی خوبی بین مقدار عناصر غذایی جذب شده و رشد گیاه مشاهده شده است با این حال مشکلات و پیچیدگی های متعددی در به کار گیری و تفسیر نتایج تجزیه گیاه وجود دارد روش های متعددی در این راستا ارائه شده است که یکی از این روش ها روش انحراف از درصد بهینه DOP) است که می توانند به عنوان روشی مؤثر در تقسیر نتایج تجزیه گیاه و نیازهای غذایی محصولات زراعی و باغی مورد استفاده قرار گیرد. به منظور تعیین شاخصهای DOP نمونههای برگ از 50 مزرعه پیاز در استان آذربایجان غربی جمعآوری و غلظتهای عناصر غذایی تعیین شدند. مزارع با توجه به مقدار عملکرد، به دو گروه مزارع با عملکرد بالا و پاریین تقسیم شدند غلظت های بهینه عناصر غذایی در برگ حاصل رابطه بین شاخص های DRIS و غلظت های عناصر پرنیاز و کم نیاز ایجاد و به مدل های آماری مختلف برازش داده شدند. مدل های آماری که بیشترین ضریب تبیین R2 داشتند به عنوان معادله مناسب جهت تعیین غلظت های بهینه انتخاب.غلظت های بهینه عناصر غذایی براساس شاخص DRIS برابر صفر، برای عناصر غذایی پرنیاز Mg و Ca ،K ،P ،N به ترتیب 2/9 ، 0/27 ، 4/4 1/8 و 0/25 درصد و برای عناصر غذایی کم نیاز B و Cu ،Zn ،Mn ،Fe به ترتیب 108 ، 50 ، 16 ، 30 و 27 میلی گرم ب کیلوگرم بدست آمد.و با استفاده از این غلظت های بهینه شاخصهای DOP محاسبه شد. در مزارع با عملکرد پایین ترتیب اولویت مصرف کود در مزارع به صورت Ca>Cu>K> Mn>P>B>Mg>N>Fe > Zn. شد. شاخصهای تعادل تغذیهای DOP نشان داد که در کلیه مزارع با عملکرد پایین خیلی بیشتر از صفر بود که نشان دهنده عدم تعادل تغدیهای در مزارع با عملکرد پایین بود.

Keywords:

پیاز , DOP , غلظت مطلوب , شاخص تعادل تغذیه ای

Authors

مینا فیضی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم خاک، دانشگاه ارومیه

عباس صمدی

دانشیار، شیمی و حاصلخیزی خاک،گروه مهندسی علوم خاک، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • امامی، ع.(375 1)روشهای تجزیه گیاه، جلد اول، نشریه فنی شماره ...
  • سجادی، اشرف السعادت .(1375 حد متعادل غذایی در چغندر قند ...
  • Bailey, J. S., J. A. M. Beattie and D., Kilpatrck. ...
  • -Beaufils, E. R. (1973). Diagnosis and re commendation integrated system ...
  • Montanes, L. , L , Heras, J. Abadia and M ...
  • Reis Junior, R. dos A. and Monnerat, P. H.(2003), DRIS ...
  • . Sanz, M. (1999). Evaluation of interpretation of DRIS system ...
  • Sharma, J., SD. Shikhamany, R.K. Singh and H.B. Raghupathi.(2005). Diagnosis ...
  • نمایش کامل مراجع