CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تحول منظر خیابان شهری درپی تغییر نقش جداره شهری درگذرزمان (نمونه موردی: خیابان امام خمینی و خیابان تیمسار فلاحی شهر یزد)

عنوان مقاله: تحول منظر خیابان شهری درپی تغییر نقش جداره شهری درگذرزمان (نمونه موردی: خیابان امام خمینی و خیابان تیمسار فلاحی شهر یزد)
شناسه ملی مقاله: UOT01_055
منتشر شده در اولین همایش ملی شهرسازی و معماری در گذر زمان در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

فاطمه دهقان - کارشناس ارشد طراحی شهری دانشگاه یزد، مدرس دانشگاه
سحر کیومرثی - دانشجوی مهندسی شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تفت

خلاصه مقاله:
منظر خیابان، ماهیتی است که به واسطه فعالیت های انسانی همراه با کلیتی کالبدی در طول تاریخ پدید می آید و جداره آن نقش بسزایی در ارتباط مؤثر انسان با فضا و درک و دریافت وی دارد که امروزه برخلاف گذشته، به واسطه توجه بیش ازحد به تک بنا، خودنمایی معماران و مالکان، ناهماهنگی با ابنیه ی مجاور و...، اغتشاش فضایی خیابان ها را رقم زده و تعریف خیابان به عنوان کلیتی زیبا و تأثیرگذار را مخدوش نموده است.بنابراین، هدف این مقاله، چگونگی نقش جداره در ارتقاء کیفیت منظر خیابان شهریست. لذا، به تبیین جایگاه جداره در کیفیت منظر خیابان و شاخص های طراحی جداره به روش توصیفی-تحلیلی و به بررسی و تحلیل جدار ه خیابان ها در گذر زمان و بطورخاص، خیابان امام خمینی و تیمسارفلاحی در بافت قدیم و جدید یزد به روش مقایسه ای پرداخته شد و نهایتاً، اصول طراحی جداره تبیین گردید. یافته های مقاله نشان می دهد توقعات مردم از منظر خیابان شهری را بیش از همه، جداره برآورده می کند. جداره به عنوان کل و چیزی بیش از ارتباط و هماهنگی تک بناها در تعیین فضا نقش مؤثری دارد که در طراحی باید فراتر از پلان و به عنوان یک حجم واجد کیفیت لحاظ و به واسطه عوامل اقلیمی و فرهنگی هماهنگ شود. چنین جداره مؤثری با آفرینش منظر غنی، درک کلیت، زیبایی، هویتمندی، امنیت و... خیابان را به ارمغان می آورد.

کلمات کلیدی:
منظر شهری، خیابان شهری، جداره شهری، خیابان امام خمینی یزد

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/231951/