مروری بر روش های خوراک دهی در کشت سلولی با تراکم بالا

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 872

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI21_1881

تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392

Abstract:

در کشت سلولی با تراکم بالا، نوع روش خوراک دهی برای رسیدن به کشت سلولی با تراکم بالا و جلوگیری از تولید متابولیت های مهار کننده رشد، بسیار مهم و بحرانی است. روش های خوراک دهی را می توان به روش کنترلی بدون بازخورد (حلقه باز) و یا بازخورد (حلقه بسته) تقسیم بندی کرد. روش با بازخورد را می توان به انواع مستقیم و غیر مستقیم تقسیم بندی کرد. روش کنترلی بدون بازخورد را می توان برای خوراک دهی با سرعت ثابت، تدریجی گام به گام یا افزایش خطی سرعت تغذیه و تغذیه نمایی، استفاده کرد. در روش خوراک دهی با بازخورد، یک متغیر قابل اندازه گیری و یک متغیر قابل دستکاری برای کنترل فرایند در نظر گرفته می شود. در کنترل بازخورد مستقیم، متغیر اندازه گیری شده و متغیر دستکاری شده یکسان هستند (مثلاً آنالیز آنلاین سوبسترا)، اما این متغیرها در بازخورد غیر مستقیم، متفاوت هستند که از جمله این روش ها می توان به pH-stat و Do-stat اشاره کرد. متغیرهای قابل اندازه گیری می تواند یا به طور مستقیم (آنلاین و یا آفلاین) و یا به طور غیر مستقیم تعیین شوند. متغیرهایی که به طور مستقیم اندازه گیری می شوند شامل دما، PH، غلظت اکسیژن محلول (DO) دانسیته نوری (OD)، غلظت سوبسترا و ... هستند. این متغیرها را می توان به طور مستقیم، توسط ابزارهای مختلف از جمله پروب DO، پروب pH، پروب دما، اسپکتروفتومتر (OD)، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا و ... اندازه گیری کرد. متغیرهایی که به طور غیر مستقیم قابل اندازه گیری هستند میتوان به سرعت رشد ویژه، غلظت سلول، سرعت مصرف اکسیژن (OUR)، سرعت تولید دی اکسید کربن (CER)، سرعت مصرف گلوکز (GUR) و موارد دیگر اشاره کرد، که با استفاده از یک یا تعداد بیشتری از متغیرهایی که بطور مستقیم اندازه گیری می شوند، محاسبه و یا تخمین زده می شوند. متغیرهای قابل تغییر کنترل و دستکاری عبارتند از: سرعت همزدن و سرعت خوراک دهی سوبسترا.

Keywords:

کشت سلولی با تراکم بالا , روش های خوراک دهی , بازخورد مستقیم , بازخورد غیر مستقیم

Authors

سیدحسین اسدی یوسف آباد

دانشجوی کارشناسی ارشد بخش علوم و صنایع غذیی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

محمد هادی اسکندری

استادیار بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

ساعد حیدری

دانشجوی کارشناسی بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Shiloach J, Fass R. Growing E. coli to high cell ...
  • Shojaosadati SA, Kolaei SMV, Babaeipour V, Farmoud AM Recent advances ...
  • Riesenberg D, Guthke R. H igh-cell-density cultivation of mic roorganisms ...
  • Yee, L. and Blanch, H.W. (1992) Recombinant protein expression in ...
  • نمایش کامل مراجع