بررسی عملکرد دانه، در صد و عملکرد روغن سیاه کنجد در ترکیب‌های مختلف کشت مخلوط

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 856

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CBIAU02_104

تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392

Abstract:

بوم نظام‌های زراعی نوعی نظام اکولوژیکی هستند که در نتیجه ساده سازی و کاهش تنوع سیستم‌های مصنوعی تبدیل شده‌اند. این درحالی است که در دم نظام‌های طبیعی، تنظیم داخلی، حاصل تنوع گیاهی موجود است. استفاده از کشت مخلوط به عنوان یکی از مؤلفه‌های مؤثر کشاورزی پایدار، ضمن افزایش تنوع بوم شناختی و اقتصادی سبب افزایش عملکرد در واحد سطح، ثبات عملکرد در شرایط نامطلوب محیطی، افزایش کمیت و کیفیت محصول زراعی خواهد شد. نیاز به تولید مواد غذایی سالم و پرانرژی یکی دیگر از دغدغه‌های جهانی است. استفاده از روغن‌های نباتی به دلیل داشتن قابلیت هضم پیش‌تر نسبت روغن‌های حیوانی نقش بسزایی در سلامت انسان دارند. در میان گیاهان روغنی یک سال، کنجد Sesame indicum L از خانواده Pedaliaceae دارای 20% روغن (55%) بوده که 95% روغن استخراج چیه این گیاه مصرف خوراکی دارد. با توجه به لزوم تولید گیاهان روغنی و نیز عاری بودن آن‌ها از بقایای کودهای شیمیایی به نظر می‌رسد کشت مخلوط این گونه به همراه لوبیا می‌تواند ما را در رسیدن به این هدف یاری کند. به منظور نیل به این اهداف آزمایشی در سال زراعی 1٬390 - 1٬389 در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار و هفت تیمار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد اجرا شد. دیوارهای آزمایش عبارت بودند از: کشته خالصه را زیان، کنجد و لوبیا، کشت مخلوط ردیفی کنجد - لوبیا، کشت مخلوط ردیفی را زیان - لوبیا، کشت مخلوط ردیفی را زیان - کنجد و کشت مخلوط را زیانه - کنجد - لوبیا.نتایج این آزمایش نشان داد که تیمار های مختلف کشت خالص و مخلوط تأثیر مثبت و معنی داری بر عملکرد دانه و عملکرد روغن داشت. ارزیابی دیوارهای مختلف کشت مخلوط را زیانه، کنجد و لوبیا با استفاده از نسبت برابری زمین نشان که بیشترین میزان این نسبت در تیمار کشت مخلوط کنجد - را زیانه با مقدار عددی 1/22 به دست آمد.

Authors

فاطمه رنجبر

دانشجوی دکتری اگرو اکولوژی دانشگاه فردوسی مشهد

علیرضا کوچکی

عضو هیئت علمی گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

مهدی نصیری محلاتی

باز هیئت علمی گروه صراحت دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • کوچکی، ع.، جهان بین، م، نصیری محلاتی، م. و زارع ...
  • قشم، ر. و تاج بخش، ا. م. 1380. تاثیر تراکم ...
  • خواجه پور، م. ر. 1386. گیاهان صنعتی، جهاد دانشگاهی واحد ...
  • پورامیر، ف، نصیری محلاتی، م.، کوچکی، ع. و قربانی، _ ...
  • AOCS: Official Methods and Recommended Practices of the American Oil ...
  • Olowe v.I.O., Adeyemo A.Y. (2009) Enhanced crop productivity and compatibility ...
  • نمایش کامل مراجع