تجزیه زیستی بیس فنل A تحت شرایط شوری بوسیله سویه های باکتریایی جدا شده از محیط-های صنعتی

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 875

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BIOREMEDIATION01_008

تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392

Abstract:

هیدروکربن های پلی آروماتیک آلودگی های رایج زیست محیطی هستند که توسط فعالیت های بشری و منابع طبیعی ایجاد می گردد. این ترکیبات به دلیل پتانسیل بالایی که در سمیت، جهش و سرطان زایی دارند موجب نگرانی های عمده ای شده اند. بیس فنل A (٢،٢- بیس(٤-هیدروکسی فنیل) پروپان یا BPA) یکی از هیدروکربن های پلی آروماتیک است که به عنوان ماده اولیه در ساخت پلی کربنات-ها، رزین های اپوکسی و برخی از مواد شیمیایی ویژه استفاده می شود. به دلیل توسعه و تولید بالای این ماده احتمال آلودگی زیست-محیطی با بیس فنلA افزایش یافته است. هدف تحقیق حاضر جداسازی و شناسایی جدایه های باکتریایی بومی تجزیه کننده بیس فنلA تحت شرایط شوری است. تا کنون پنج جدایه باکتریایی از دو منطقه صنعتی ( پالایشگاه نفت آبادان و شرکت رنگ سازی الوان) جداسازی شده است. برای جداسازی باکتریهای مصرف کننده بیس فنل ابتدا نمونه ها در محیط کشت معدنی، محتوی ١٠٠ میلی گرم در لیتر بیس فنل A کشت داده شد. سپس کشت های باکتریایی، مرحله به مرحله در محیط معدنی با مقدار بیشتر بیس فنل A، نهایتا تا ٥٠٠ میلی گرم در لیتر تلقیح شدند. با تلقیح محیط معدنی جامد حاوی بیس فنل جدایه هایی متعلق به باسیل های گرم منفی و مثبت شناسایی شد. این جدایه ها قادر به رشد در محیط معدنی حاوی ٥٠٠ میلی گرم در لیتر، بیس فنل A به عنوان تنها منبع کربن در محیط شور می باشند. در نهایت با شناسایی جدایه برتر، روند رشد در محیط های کشت معدنی محتوی ٥٠٠ میلی گرم بیس فنل A و NaCl در دو غلظت متفاوت، ٣٠ و ٤٠ گرم در لیتر مورد مقایسه قرار گرفت. با توجه به مضرات بیس فنل A، حذف آن از محیط زیست کشور بسیار ضروری است. لذا امید است که نتایج این کار منجر به شناسایی جدایه هایی با توانایی بالای تجزیه زیستی بیس فنل A و استفاده از آن ها برای تصفیه زیستی پساب های صنعتی حاوی این ترکیب گردد.

Keywords:

تجزیه زیستی , هیدروکربن های پلی آروماتیک , بیس فنل A

Authors

ساسان جهانشاهی

دانشجوی کارشناسی ارشد

باقر یخچالی

عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری

مهوش خدابنده

عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری

لیلا بدیعی فر

دانشجوی دکترای ژنتیک مولکولی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Ri-He P & Ai Xiong. Microbial biodegradation of polyaromatic hydrocarbons. ...
  • Habe H & Omori T. Genetic of polycyclic aromatic hydrocarbon ...
  • Maricy B & M Grossma. Biodegradation of aromatic hydrocarbons by ...
  • P Arulazhagan & N Vasudeva. Biodegradation of polycyclic aromatic hydrocarbons ...
  • نمایش کامل مراجع