جداسازی و شناسایی کارآمد ترین باکتری تجزیه کننده نفت خام از رسوبات منطقه ساحلی بندر عباس و تعیین شرایط بهینه مصرف نفت خام توسط آن

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 785

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BIOREMEDIATION01_107

تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392

Abstract:

امروزه آلودگی های نفتی در اثر فعالیت های انسانی مشکلات زیادی را برای محیط زیست کشورهای جهان بوجود آورده است. تلاش برای رفع این مشکل با استفاده از تکنیک های مختلف بویژه استفاده از میکروارگانیسم های تجزیه کننده ترکیبات نفتی، وسیع و روزافزون است، که از میان روش های مختلف حذف آلاینده های نفتی از محیط زیست، تجزیه زیستی با توجه به هزینه و مخاطرات کمتر زیست محیطی از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف از این مطالعه جداسازی باکتری های تجزیه کننده نفت خام و تعیین شرایط بهینه مصرف نفت خام توسط کارآمد ترین باکتری جداسازی شده از رسوبات منطقه ساحلی بندر عباس می باشد. رسوبات لایه هوازی از قسمت های مختلف منطقه ساحلی بندر عباس برداشته و پس از غربالگری باکتری های کشت داده شده در محیط پایه معدنی به همراه نفت خام، توان سویه های ایزوله شده در مصرف نفت خام سنجش و کارآمد ترین سویه خالص شده بر اساس مطالعات مورفولوژیکی، بیوشیمیایی و سکانس ژن 16S rDNA شناسایی گردید. در این پژوهش تأثیر فاکتورهای مختلف (شوری، pH, دما و دور دستگاه شیکر به منظور هوادهی محیط و غلظت های مختلف NH4Cl و K2H PO4) در تجزیه زیستی نفت خام با استفاده از روش تعیین بهینه هر فاکتور در زمان در ارلن های 250 ml مورد بررسی قرار گرفت. دو شاخص کدورت سنجی سلولی در طول موج 623 nmو سنجش پروتئین تولیدی به عنوان شاخص‌های رشد و مصرف نفت در نظر گرفته شدند. سه سویه باکتری با توان مصرف نفت خام از رسوبات سواحل بند عباس جداسازی شدند. از میان سویه های جدا شده باکتری که توان بالاتری در مصرف نفت خام داشت، بر اساس ویژگی های مورفولوژیکی، بیوشیمیایی و توالی 16S rDNA Alcanivorax sp. شناسایی گردید نتایج حاکی از آن بود که باکتری مزبور بهترین تجزیه زیستی را در غلظت نمک 3/0 در صد،PH 9 ، دمای 35درجه سانتی گراد، دور 140 rpm، غلظت منبع نیتروژن 5/1 گرم در لیتر NH4Cl، و غلظت منبع فسفر 36/0 گرم KH 2PO4 در لیتر انجام داد، و در این شرایط بهینه نزدیک به صد در صد نفت خام موجود در طی سه روز مینرالیزه‌ می نماید.

Keywords:

تجزیه زیستی , آلودگی های نفتی و Alcanivorax

Authors

طاهره عبدلی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده علوم زیستی دانشگاه شهید بهشتی

غلامحسین ابراهیمی پور

عضو هیات علمی دانشکده علوم زیستی دانشگاه شهید بهشتی

محسن شهریاری مقدم

دانشجوی دکتری

مریم صادقی

دانشجوی کارشناسی ارشد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • : غلامحسین ابراهیمی پور، مریم امینیان، عل ابوالحسنی سورکی.( ...
  • : Yi-Chen Liu, Ling-Zhi Li, Ying Wu, Wei ...
  • Tian, Li-Ping Zhang, Lian Xu, Qi-Rong Shen, Biao Shen.(2010). Isolation ...
  • : Ainon Hamzah, Amir Raba, Raja Farzarul Hanim Raja Azmy ...
  • : Mohammad Ali Zahed, Hamidi Abdul Aziz, Mohamed Hasnain Isa, ...
  • نمایش کامل مراجع