CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر آلودگی هوا بر بیماری های قلبی ، تنفسی ، فوت و تصادفات در شهرستان شیراز( دوره ی مطالعاتی 01/07/ 1390 لغایت 30 /07/1391 )

عنوان مقاله: تاثیر آلودگی هوا بر بیماری های قلبی ، تنفسی ، فوت و تصادفات در شهرستان شیراز( دوره ی مطالعاتی 01/07/ 1390 لغایت 30 /07/1391 )
شناسه ملی مقاله: NCEH16_068
منتشر شده در شانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

ابوالفضل اژدرپوراسفندآبادی - دکترای مهندسی بهداشت محیط و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
علی سلیمانی - دانشجوی دکترای اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
سمانه خادمی - کارشناسی مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شیراز
زینب شرفی - کارشناسی مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شیراز

خلاصه مقاله:
مقدمه و اهمیت موضوع: آلودگی هوا یکی از مشکلات شهر های بزرگ و صنعتی جهان می باشد و به طور جدی سلامتی ساکنین این شهر ها را تهدید می نماید. با توجه به اهمیت این موضوع خصوصا در ایران که میزان آلاینده ها به خاطر صنایع و کارخانه ها و استفاده از وسایل نقلیه با سوخت های فسیلی، در شهرهای بزرگ به حد بحرانی رسیده است؛ میزان مرگ ومیر و بیماری ها و خسارات ناشی از آلودگی قابل توجه است. لذا لزوم انجام مطالعات گسترده و انجام اقدامات جدی در زمینه کاهش آلودگی بسیار حائز اهمیت است. در این مطالعه اثرات آلاینده های مهم هوا بر روی بیماری های قلبی ، تنفسی ، فوت و تصادفات در شهرستان شیراز مورد مطالعه قرار گرفته است. مواد و روشها: به این منظور مراجعین به اورژانس (مرکز فوریت های پزشکی شیراز ) به علت بیماری های قلبی ، تنفسی ، فوت و تصادفات به صورت روزانه در نظر گرفته و غلظت آلاینده ها ی فوق به صورت روزانه از سازمان حفاظت محیط زیست شیراز در دو ایستگاه واقع در میدان امام حسین و دروازه کازرون در تاریخ 01/07/ 1390 لغایت 30 /07/1391 اخذ شد . این داده ها با استفاده از نرم افزار stata تجزیه و تحلیل شد. نتایج و بحث: نتایج بدست آمده بیانگر رابطه ی معنی داری بین آلاینده های هوا مانند co، so2 ، اکسید ها ی نیتروژن(No وNo2) ، O3 و ذرات معلق با تصادفات (Pvalue<0/05 ) بود . نتایج بدست آمده در مورد آلاینده ی مونوکسید کربن حاکی از آن است که به ازاء یک واحد افزایش Co تعداد تصادفات 1/1 برابر افزایش می یابد . بین بیماری های تنفسی و No نیز رابطه معنی داری وجود داشت؛ اما با سایر آلاینده ها رابطه ی معنی داری ندارد . همچنین بین بیماری های قلبی و No2 و So2 رابطه ی معنی دار وجود داشت. نتیجه گیری: به طور کلی می توان نتیجه گرفت که از همه بیشتر میزان تصادفات با افزایش غلظت آلاینده ها در ارتباط است و با افزایش غلظت گازهای NO2 ، O3 و NO به ترتیب افزایش قابل ملاحظه ای در میزان تصادفات اتفاق می افتد. اما نکته ای که در مورد گازNO وجود دارد این است که غلظت این گاز در هوا بسیار جزئی و کم است و هیچ گاه به بالاتر از حد مجاز نمی رسد که بخواهد افزایشی چشمگیر را در میزان تصادفات به وجود آورد و از لحظ منطقی به هیچ وجه این اتفاق نمی افتد.

کلمات کلیدی:
آلودگی هوا، اورژانس، شیراز، تصادف، بیماران قلبی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/237306/