اثرکاربرد گوگرد پودری و پودر لاستیک بر برخی از ویژگی های شیمیایی خاک

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,258

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

WASTEMANAGEMENT02_006

تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392

Abstract:

به طور معمول از گوگرد عنصری برای کاهش pH خاک استفاده می شود که در این راستا باید شرایط مناسب برای فعالیت باکتری های اکسیدکننده این عنصر فراهم باشد. با توجه به وجود مقدار زیاد گوگرد به همراه برخی عناصر نظیر آهن و به ویژه روی و همچنین مقدار زیاد کربن آلی در تایر، با جایگزین کردن این ترکیب به جای گوگرد پودری، علاوه بر تامین منبع گوگردی جهت اصلاح خاک، کمک شایانی به بازیافت ضایعات پلیمری نیز خواهد شد. این پژوهش با هدف بررسی تأثیر کاربرد گوگرد از دو منبع گوگرد عنصری و پودر لاستیک) بر ویژگی های شیمیایی خاک و جذب فلزات سنگین انجام شد. نتایج این تحقیق نشان داد که pH خاک در اثر کاربرد پودر لاستیک در مقایسه با گوگرد پودری کمتر بود. کاربرد منابع مختلف گوگردی در خاک موجب افزایش غلظت آهن قابل جذب خاک در مقایسه با غلظت اولیه این عنصر در خاک شد. همچنین نتایج نشان داد که غلظت آهن و روی قابل جذب خاک در تیمارهای دارای پودر لاستیک بیشتر از تیمارهایی بود که در آنها از گوگرد پودری استفاده شده بود.بر اساس نتایج پژوهش حاضر، پودر لاستیک می تواند جایگزین بسیار خوبی برای گوگرد عنصری در اصلاح pH خاک فضای و همچنین بهبود قابلیت جذب عناصر کم مصرف به ویژه آهن و روی باشد. بدیهی است انجام تحقیقات گسترده تر جهت روشن شدن جنبه های دیگر کاربرد پودر لاستیک به ویژه با لحاظ داشتن جذب عناصر توسط گیاه، ضروری می باشد.

Keywords:

پودرلاستیک –گوگرد پودری -خاک

Authors

فاطمه نوریان

دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

امیرحسین خوشگفتارمنش

دانشگاه صنعتی اصفهان

محمود کلباسی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان اصفهان

آزاده سنایی استوار

دانشگاه صنعتی اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • خوشگفتارمنش، ا.ح، سنائی‌استوار، آ. قابلیت استفاده روی موجود در ضایعات ...
  • Kalbasi M, Manuchehr N, Filsoof F. Local acidification of soil ...
  • نمایش کامل مراجع