تجزیه و تحلیل و مدیریت بهینه بارزترین پسماندهای شرکت فولاد اکسین خوزستان با بهره گیری از مدل 3D-melbourn و استاندارد جهانی RCRA

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,130

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

WASTEMANAGEMENT02_039

تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392

Abstract:

محیط زیست در سطح جهانی و ملی در معرض تهدیدهای جدی است. فهرست این تهدیدها از گرم شدن اقلیم زمین تا از دست رفتن تنوع زیستی و بروز انواع آلودگی ها می باشد که تکرار آنها باعث تخریب حیات بر روی کره زمین می شود. این پژوهش با هدف تجزیه و تحلیل و مدیریت بهینه بارزترین پسماندهای شرکت فولاد اکسین خوزستان با بهره گیری از مدل تحلیلی 3D-melbourn و معیار جهانی RCRA به انجام رسیده است. شرکت فولاد اکسین خوزستان در کیلومتر 10 جاده اهواز بندر امام خمینی (ره) واقع شده است. فعالیت اصلی این شرکت، تولید انواع ورق های فولادی تا عرض 4.5 متر، با ضخامت های مختلف، مقاومت بالا (high strength) در ایران و خاورمیانه می باشد. شرکت فولاد اکسین خوزستان نیز حفاظت از محیط زیست را یک وظیفه اجتماعی و ملی تلقی نموده و کاهش آلودگی های زیست محیطی را در قالب طرح های جامع در برنامه ریزی مدیریت سازمانی نهاده است. متد اجرایی استفاده در این پژوهش شامل 3 فاز عملیاتی و تحقیقاتی می باشد. ابتدا با استفاده از بازدیدهای میدانی، بررسی فرایند، تحلیل مستندات موجود و بهره گیری از تکنیک جامع Delphi بارزترین پسماندهای شرکت فولاد اکسین خوزستان مشخص گردید. سپس جهت رتبه بندی میزان آسیب هر کدام از پسماندها از مدل ارزیابی ریسک 3D-melbourn استفاده شد. در مرحله بعد با استفاده از معیار جهانی RCRA ماهیت پسماندهای شناسایی شده مورد تجزیه و تحلیل واقع گردید. در انتها جهت مدیریت بهینه پسماندهای تولیدی در شرکت مزبور راهکارهای مدیریتی ارائه شد. نتایج این مطالعه موید آن است که از مخاطرات ناشی از پسماندهای تولیدی با استفاده از یک مدیریت رو به بهبود تا حد قابل توجهی کاسته شود.

Keywords:

مدیریت پسماند , شرکت فولاد اکسین خوزستان , مدل 3D-melbourn , RCRA , محیط زیست

Authors

شباب جهانبین

کارشناسی ارشد مدیریت محیط زیست- واحد علوم و تحقیقات خوزستان و کارشناس محیط زیست شرکت فولاد اکسین خوزستان

کریم ثابتی

ریاست اداره HSEQ شرکت فولاد اکسین خوزستان

سیدمحمدباقر نبوی

دانشیار دانشگاه علوم دریایی خرمشهر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :