بررسی اثر تلقیح قارچ میکوریز آربوسکولار در گیاه گندم تحت استرس خشکی

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 3,230

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_008

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

Abstract:

تولید غذا در دنیا به طور عمده توسط تنشهای محیطی محدود شده است . در این میان تنش خشکی بر روی عملکرد و کیفیت دانه محصولات از جمله گندم تاثیرات به سزائی دارد . از جمله دلایل پیدایش تنش خشکی در گیاه افزایش تعرق، کافی نبودن جذب آب بوسیله سیستم ریشه و یا غالبا " ترکیبی از این دو است [.5] گیاهی که قادر است آب بیشتری جذب کند و یا کارآیی استفاده از آب بالاترداشته باشد از مقاومت به خشکی بیشتر ی برخوردار است [.5] یکی از راهکارهای مقابله با تنش خشکی بهرهگیری از همزیستی میکوریزی میباشد . قارچ های میکوریز با افزایش جذب عناصر غذایی، آب، تولید مواد محرک رشد، برقراری روابط متقابل مثبت با باکتری های تثبیت کننده نیتروژن و حل کننده فسفات، افزایش مقاومت گیاه میزبان به خشکی و شوری و عوامل بیماریزای گیاهی به بقاء و رشد گیاه میزبان در شرایط نامساعد محیطی کمک می کنند 1] ، 2 ، 3 و [.4 گیاهان میکوریزی اغلب تحمل به خشکی بیشتری نسبت به گیاهان غیر میکوریزی دارند . مکانیسمهای مختلفی ممکن است در استرس خشکی به گیاهان میکوریزی کمک کنند . به عنوان مثال قارچهای میکوریزی با افزایش طول ریشه به علت هیف های قارچی، قادرند از حجم بیشتری از خاک آب مورد نیاز را استخراج کنند . برخی محققین عقیده دارند افزایش مقاومت گیاه به خشکی به دلیل افزایش جذب فسفر توسط گیاه در خاکهایی است که مقدار فسفر قابل دسترس خاک کم باشد [.4] در این تحقیق تأثیر دو گونه قارچ میکوریز آربوسکولار در تنش خشکی بر گیاه گندم بررسی شد .

Authors

محسن برین

کارشناس گروه علوم خاک دانشگاه

عباس صمدی

دانشیار گروه خاک دانشگاه ارومیه

نااصر علی اصغرزاده

دانشیار گروه خاکشناسی دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Ali asgharzadeh N., M. R. Neyshabouri and G. Salimi, 2006. ...
  • Al- karaki G. N., and A. AL- Raddad, 1997. Effects ...
  • Bryla, D. R. and J. M. Duniway, 1997. Effects of ...
  • Hsiao, T.C., 1973. Plant responses to water stress. Annu. Rev. ...
  • Page, L. A., 1982. A. Methods of Soil Analysis. Part ...
  • نمایش کامل مراجع